Sahte çürük raporu ile askerlik yapmayan Hakan Ural: Cumhurbaşkanım izin versin İsrail’e gidip savaşırım

"Cumhurbaşkanım izin versin İsrail'e gidip savaşırım vatan uğruna şehit olmayı nasip eylesin" dediği belirtilen Ural, "çürük raporu" nedeniyle askerlik yapmamıştı.

  • ü
  • 29 Temmuz 2024
  • ü
  • Yaşam

Hakan Ural

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e saldırı mesajını vermesinin yankıları sürüyor. Erdoğan, “Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız.” ifadelerini kullanmıştı.

Medyatava’nın aktardığına göre; iktidar yanlısı televizyonlarda program yapan oyuncu Hakan Ural’ın “Cumhurbaşkanım izin versin İsrail’e gidip savaşırım vatan uğruna şehit olmayı nasip eylesin bana.” dediği belirtildi. Ural, aldığı “çürük raporu” nedeniyle askerliğini yapmamıştı.

1999’da sahte çürük raporu aldığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırılan Hakan Ural, 3713 sayılı Şartlı Tahliye Yasası’ndan yararlanarak cezasının 5’te 2’sini yattıktan sonra tahliye edildi ve askere alındı. Acemi eğitimini Hatay’da yaptı, kalan aylarını da Van’da asker olarak geçirdi.

‘SONU SADDAM GİBİ OLACAK’ TARTIŞMASI

Erdoğan’ın İsrail’e saldırı fikrinin duyulmasının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Erdoğan’ı hedef almış ve “Sonu Saddam gibi olacak” demişti.

BAKAN FİDAN: SİYONİST ÇEVRELER BÜYÜK BİR TELAŞ İÇİNDELER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur. Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler. Tarih bütün soykırımcılar ve destekçileri için aynı şekilde sonuçlanmıştır” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com