‘Pozitif papaz’ rolü RTÜK’ü kızdırdı: Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar iktidarın hedefinde

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üst kurulun söz konusu dizi filmlerle ilgili denetim sürecini yerine getirdiğini söyledi.

  • ü
  • 03 Ekim 2024
  • ü
  • Yaşam

Show TV’de ekrana gelen Kızılcık Şerbeti’nde muhafazakar olarak bilinen Ünal ailesinin fertlerinin yanlışlıkla kiliseye girmesi ve din adamıyla konuşması diziyi hedef haline getirdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizileri hakkında inceleme başlattı.

Dizide senaryo gereği turistlerle birlikte kendilerini kilisede bulan üç kadın karakter neye uğradığını şaşırıyor. Dizi karakteri Pembe, kiliseden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği sırada kendisine doğru yürüyen papazı “Allahu Ekber” sözleriyle karşılıyor. Kiliseden rahatsız olduğunu ve çıkmak istediğini dile getiren Pembe’ye papazdan ders niteliğinde yanıt geliyor:

“Endişe etmeyin. Buraya gelmekle günaha girmezsiniz, burası da Allah’ın evi. Tıpkı cami gibi. Dinlerin farklılığı insanlığın zenginliğidir. Nasıl bir Müslüman buraya geldiğinde günaha girmiyorsa bir Hıristiyan da camiye girdiğinde günaha girmez. Hangi dine inanırsanız inanın önemli olan insanlığa hizmet etmektir. İşte o zaman gerçek inancın ışığını yakmış oluruz. Dinlerin kardeşliği insanlığın barışı için olması gereken tek yoldur.”

İktidara yakın gazeteler ve sosyal medya hesapları, Kızılcık Şerbeti’nin 69. bölümündeki bu sahne Gülen cemaatini ve ‘dinler arası diyalog’u hatırlattığı için diziyi hedef tahtasına koydu.

RTÜK DE ‘POZİTİF PAPAZ’ ROLÜNDEN RAHATSIZ OLDU

İktidar yanlısı popüler içerik üreticisi Adem Metan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “”RTÜK, Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti dizilerine inceleme başlattı. Teyitli bilgi. Bu yapımlar Gold Yapım’a ait.” ifadelerine yer verdi.

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN: GEREKLİ MÜEYYİDELER UYGULANACAKTIR

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’den de dikkat çeken bir açıklama geldi. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üst kurulun yeni yayın döneminde söz konusu dizi filmlerle ilgili denetim sürecini titizlikle yerine getirmekte olduğunu söyledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Şahin, “Yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır. Bu minvalde toplumumuzda tepkiyle karşılanan, milli güvenliğimizi ihlal ettiği iddia edilen dizilerle ilgili takibimiz aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali yapan yapımlar varsa gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com