Pera Palas’ta Gece Yarısı: Zaman yolculuğunda bir gazeteci

Netflix Türkiye'nin ikinci sezonu seyirci karşısına çıkan dizisi Pera Palas'ta Gece Yarısı, gazeteci Esra'nın 1940'lı yıllara zamanda yolculuk yaparak geçişini konu ediniyor. Dizi, kadın gazetecilerin kaybolan kadın peşine düşmesiyle heyecan yaratırken, mantık hatalarıyla Türkiye'de fantastik ve bilim kurgu için daha çok yol kat etmek gerektiğini de hatırlatıyor.

Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin ikinci sezonu ekrana geliyor.

2022’de ilk sezonu yayınlanan Pera Palas’ta Gece Yarısı ikinci sezonuyla geri döndü. Gazeteci Esra, Pera Palas’ın hikâyesini yazmak için otelin yolunu tutar ve bu girişimi bir zaman yolculuğuna dönüşür.

İlk sezonda seyirciyi İngilizlerin İstanbul işgali dönemine götüren dizi, bu sezonda 1940’lara kapı aralıyor. Zamanda yolculuk deyince bilimsel bir anlam arayıp Dark beklentisine girmeyin. Sizi zorlamıyor, anlam arama çabasına girmiyorsunuz. Daha çok fantastik ögelerle süslenmiş bir dizi.

Başrollerinde Hazal Kaya, Serhat Paşalı ve Tansu Biçer’in yer aldığı yapım oyuncu seçimi, dekor, mekân konusunda çok başarılı. 1940 İstanbul’u, Nazi subayları, kaçırılan kadınlar ve Esra’nın annesini bulma çabası. İlk sezonda dizinin en çok eleştiri alan tarafı olayların çok karmaşık ve üst üste gelmesi olmuştu. Bu sezon senaristler hikâye katmanlarını azaltmışlar. Olay örgüsü genel anlamda Esra’nın ailesini araması üzerine kurulmuş.

KAYIP KADINLARIN İZİNDE GAZETECİLER

40’lı yıllarda kadınların topluma, çalışma hayatına kabulüne dikkat çeken dizi ilk kadın gazeteci Sabiha Sertel’e yer vermiş. İdolü olan Sabiha Sertel ile zamanda yolculuk yaparak çalışma imkânı bulan Esra’nın heyecanı dizinin en sıcak tarafıydı. Bir anda ortadan kaybolan kadınların ardına düşen kadın gazetecilerin verdikleri mücadele, sanırım dizinin en sevdiğim sahneleri oldu.

İlk sezonda tarihi karakterlerle kurulan bir bağ vardı. Osmanlı’nın son dönemleri, Mustafa Kemal’in Samsun’a gitmek için yaptığı hazırlıklar izleyiciyi etkilemişti. Bu sezonda tarihi unsurlardan çok Esra’nın kişisel arayışları var. Hem aşk ve güven arasındaki çelişkileri hem de ailesini bulma çabaları dizinin geneline hâkim.

Dizi, zamanda yolculuk gibi fantastik ögeleri sevenler için iyi bir alternatif olabilir. Mantık hatalarının fazlalığı da bir kez daha gösteriyor ki Türkiye’de zamanda yolculuk gibi konuların işlenmesi için alt yapı hala yeterli değil.

Fantastik ve bilim kurgu alanında ne zaman yol alırız bilmiyorum ama entrika, aile içi şiddet, aldatma, yasak ilişkiler daha çok reyting sağladığı sürece sektör, Whatpad kitaplarından dizi üretmeye devam edecek gibi duruyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com