Netflix, Filistin konulu filmleri platformdan kaldırıldı

Netflix, 2021'de "Filistin Hikâyeleri" başlığı altında sunduğu ve Filistinlilerin yaşamlarına dair 32 farklı filmden oluşan seçkiyi sessizce kaldırdı.

  • ü
  • 27 Ekim 2024
  • ü
  • Yaşam

Dünyaca ünlü dijital film platformu Netflix, aldığı kararla kütüphanesinde yer alan 32 Filistin konulu filmin 30’unu kaldırdı. Netflix, filmlerin lisans sürelerinin dolduğunu öne sürdü.

Platform, 2021’de “Filistin Hikâyeleri” başlığı altında sunduğu ve Filistinlilerin yaşamlarına dair 32 farklı filmden oluşan seçkiyi sessizce kaldırdı. Bu durumu fark eden bazı kullanıcılar, sosyal medyada boykot çağrısında bulunarak Netflix’e tepkilerini dile getirdi.

BENZER SANSÜR UYGULAYAN KÜLTÜR BAKANLIĞI YETKİLİSİ FİLİSTİN’İ ELEŞTİRDİ

Başta Kanun Hükmü olmak üzere benzer yasakları uygulayan Kültür ve Turizm Bakanlığı adına konuşan Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Netflix’i eleştirerek, şirketin tarihi gerçekleri çarpıttığını vurguladı.

NETFLİX’TEN AÇIKLAMA

Netflix, yaptığı kısa açıklamada, “Bu lisanslı film koleksiyonunu 2021’de üç yıllığına başlattık” dedi.

Şirketten yapılan açıklamada, “Bu lisanslar artık sona erdi. Her zaman olduğu gibi üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve dünyanın dört bir yanından gelen sesleri kutlamak için çok çeşitli kaliteli filmlere ve TV şovlarına yatırım yapmaya devam ediyoruz,” denildi.

Ancak bu açıklama, platforma yönelen eleştirilerin önüne geçmekte yetersiz kaldı. Kullanıcılar, sosyal medya üzerinden bu filmlerin yeniden yayınlanması için imza kampanyası başlattı ve Netflix’in sansür uygulamalarını kınadı.

Daha önce, platformda yayınlanan “Famagusta” dizisi de benzer tepkilere yol açmıştı. Dizide Türk askerinin işgalci olarak gösterilmesi ve Rum çetelerinin Türk katliamını görmezden gelmesi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sert eleştiriler almıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com