‘Mesut komiser’, Arka Sokaklar’a devletin karanlık bir tetikçisi olarak dönerse…

Hazır bugünlerde "siyasette yumuşama", "bir araya gelme", "helalleşme" kavramları havada uçuşuyor; belki birileri birtakım polisiye ve istihbarat oyunlarının ülkeye verdiği/vereceği zararın da düşünür. Hukuk dışılığın övüldüğü, insanları kaçırmanın, işkence etmenin, infazın savunulacak bir şey olmadığını birilerine hatırlatmak gerekiyor.

Arka Sokaklar dizisinden ayrılan sevilen karekter Şevket Çoruh yeniden diziye döndü. Dizide komiser Mesut karakteriyle yer alan Çoruh, geçtiğimiz sezon sonunda tedavi için ABD’ye gitmiş ve yeni sezonda kadroda yer almamıştı. Dizinin hayranlarının yoğun talebi üzerine Mesut komiser, diziye Ipsala sınır kapısından girdi. Bu dönüşte, Şevket Çoruh’un rol aldığı ‘Korkma Ben Yanındayım’  dizisinin final yapması da etkili olmuş olabilir.

Dizide rahat, zaman zaman kendi başına hareket eden, fevri olduğu kadar arkadaşlarını seven, haksızlık karşısında sesini yükselten bir tip olan Mesut komiseri, bu kez devlet adına 15 Temmuz sonrası ülkeden ayrılan insanları infaz eden tetikçi olarak görüyoruz. 15 Temmuz sonrası yurtdışına çıkan üç kişiyi öldürdükten sonra üzerine numara yazan devletin karanlık katili var artık karşımızda. Makedonya’da üç kişiyi infaz ettikten sonra karayoluyla Ipsala sınır kapısından Türkiye’ye giriyor. Bu girişten amirlerinin haberi yok, sadece ona infaz görevini verenlerin haberi var.

KAVALA’DA KÜRT İNFAZI, İSTANBUL’DA CEMAAT MENSUBUNUN ARACINA BOMBA…

İstanbul’da iş yerlerinden haraç isteyen bir organize suç örgütünün dört bireyini öldüren, Kürt hareketinden birisini ise Yunanistan’ın Kavala şehrinde infaz edip üzerine yine numara yazan Mesut komiser, İstanbul’da Gülen cemaatinden üç kişiyi bindikleri aracı patlatarak öldürüyor. Mesut komiser, öldürdüğü kişilerin üzerine 15 Temmuz gecesi Gölbaşı’nda hayatını kaybeden polislerin personel numaralarını yazıyor, intikam alıyor.

İktidar uzunca bir süredir yandaş kanallardaki dizilerde benzeri temaları işliyor. İnsanları kaçıran, işkence eden polis ve istihbaratçıdan geçilmiyor ortalık. Devlet adına işlenen hukuksuzluklara, insan hakları ihlallerine, işkence ve cinayetlere toplumu ikna etmek için tek adam rejimi her fırsatı kullanıyor.

DEĞİŞEN SENARYOLAR…

Diziye Şevket Çoruh’un döndüğünün duyulmasının arından artacak olan reytinglerden yararlanmak isteyen Fahrettin Altun aklı yeniden devreye girmiş görünüyor. Dizideki karekterinin aksine devlet adına yargısız infazlar gerçekleştiren karanlık tip Mesut komiser profiline hiç yakışmadığını dizinin senaryo ve yönetmen ekibi bilmeyecek kadar acemi değiller. Anlaşılan birileri çok izlenen dizilerin içine kendi mesajlarını vermek için senaryolara müdahil oluyor.

Dizinin senaryo yazarının tebrik etmek lazım. Ülkede çocuk istismarları, cinayetler, aile içi şiddet, haraç isteme sahnelerinin arasına 15 Temmuz’u sıkıştırma becerisini gösterdiği için.

DEVLET AKLI VE KARANLIK PROJELER

Ülkedeki ekonomik krizi aşmak için tek çıkış yolu olan hukuka dönmek varken devlet aklı hala karanlık projeler peşinde. 20 yıldır aynı psikolojik harekat teknikleriyle kendi tabanlarını uyutan AKP yönetimi yolun sonuna geldiğini 31 Mart’ta gördü. Bütün medyayı ele geçirmenin, saatlerce iktidar sözcülerine ekranı açmanın işe yaramadığı netleşti. Bütün bunlara rağmen 15 Temmuz sonrasında çöktükleri bina üzerinden hayali düşmanlar üretip onları infaz ettiren aklın ülkenin yakasından düşeceği yok.

“Ülkenin normalleşmesini kim istemiyor?” sorusunun cevabını bulmak zor değil. Karanlık işlere bulaşan, işkence yapan, adam kaçıran ve öldüren kişilerin istemediği kesin. Hukukun olduğu yerde karanlık tipler birgün yargının karşısına çıkar.

Saray ve çevresine çöreklenmiş bir avuç bürokrat, istihbaratçı, danışman ve vekil kadrosu bu ülkenin normalleşmesini istemez. Normal dönemde bunların yapacağı bir şey yoktur ve karanlık zihinlerine de ihtiyaç yoktur.

Hazır bugünlerde “siyasette yumuşama”, “bir araya gelme”, “helalleşme” kavramları havada uçuşuyor; belki birileri birtakım polisiye ve istihbarat oyunlarının ülkeye verdiği/vereceği zararın da düşünür. Hukuk dışılığın övüldüğü, insanları kaçırmanın, işkence etmenin, infazın savunulacak bir şey olmadığını birilerine hatırlatmak gerekiyor. Yalan yanlış istihbarat oyunlarıyla kafası allak bullak edilmiş halka özür babında, istihbaratçılık oynayan dizilere müdahale edilmeli.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com