Mahkemeden ‘Baby Reindeer’ kararı: Gerçek hikâye diye sunulamaz

Netflix’te 2024’ün en çok izlenenlerinden olan 'Baby Reindeer' dizisi ile ilgili California’da açılan bir davadan karar çıktı.

  • ü
  • 30 Eylül 2024
  • ü
  • Yaşam

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) mahkeme, Netflix’in en popüler yapımlarından Baby Reindeer dizisinin ‘gerçek hikâye’ olarak sunulamayacağına hükmetti. Mahkeme, Fiona Harvey’nin açtığı davayı haklı buldu.

Netflix’te 2024’ün en çok izlenenlerinden olan ‘Baby Reindeer’ dizisi ile ilgili California’da açılan bir davadan karar çıktı. Mahkeme, yapımda ‘tacizci’ olarak resmedilen Fiona Harvey’nin dizinin ‘gerçek hikayeye’ dayanmadığı iddiasıyla açtığı davayı haklı buldu.

170 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT GÜNDEMDE

BBC’nin haberine göre, hakim, dizinin başrol oyuncusu Richard Gadd’in yazdığı senaryonun, Netflix tarafından yayınlanmadan doğrulanması gerektiğine hükmetti. Bu kararla Fiona Harvey’nin Netflix’e karşı karalama davası açması mümkün hale geliyor. Netflix’i itibarını zedelemekle suçlayan İskoç kadın, platformdan 170 milyon dolar tazminat istiyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Netflix kararla ilgili açıklamasında Richard Gadd’ın hikayesini anlatma hakkının sonuna kadar arkasında duracağı belirtildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com