Kürt annelere atıf yapan Nike reklamı yayından kaldırıldı: Türkiye mi baskı yaptı?

Milli Takım'ın forma sponsoru Nike'ın, Türkiye’den gelen baskılar sonucu son reklam filmini yayından kaldırdığı öne sürüldü. Reklam filminde yer alan şarkıda “Altınlarımı Kürt bir anne gibi takmayı severim.” ve “Londra’dan Kürdistan’a” ifadeleri dikkat çekiyordu.

  • ü
  • 06 Temmuz 2024
  • ü
  • Yaşam

Ünlü spor markası, Milli Takım’ın forma sponsoru Nike’ın, Türkiye’den gelen baskılar sonucu son reklam filmini yayından kaldırdığı öne sürüldü. Reklam filminde yer alan şarkıda “Altınlarımı Kürt bir anne gibi takmayı severim.” ve “Londra’dan Kürdistan’a” ifadeleri dikkat çekiyordu.

NE OLMUŞTU?

Türk Milli Takımı’nın forma sponsoru olan Nike’ın son reklam filminde, Canducta x BIJI – Gold şarkısı eşliğinde “London to Kurdistan” sözleri dikkat çekmişti.

Şirketin sosyal medyada da paylaşılan reklam filminde, “Nike Air. Şampiyon sporcuların tam özelliklerine göre tasarlandı. Nike Air’i deneyimlemek için bio’daki bağlantıya tıkla. #WinOnAir” ifadeleri yer aldı.

Dünyaca ünlü Nike şirketinin yeni reklam filminde “Altınımı Kürt anne gibi takmayı seviyorum” cümlesinin yer aldığı şarkı ve “Kürdistan” sözcükleri duyuluyordu. Müzisyen seslendirdiği şarkıda; “I like to wear my Gold, like a Kurdish mum” deniyordu..

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com