Komedyen Doğu Demirkol, Bilal Erdoğan’ın vakfı TÜGVA’nın dağ kampında

Komedyen Doğu Demirkol, Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA'nın etkinliğine katıldı. Daha önce Ebu Huzeyfe skeciyle hedef olan Demirkol, ok attı.

  • ü
  • 23 Temmuz 2024
  • ü
  • Yaşam

Komedyen Doğu Demirkol, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) etkinliğine katıldı.

Demirkol, “Ebu Huzeyfe” skeciyle muhafazakâr kesimlerin tepkisini çekmiş, “dini değerlerle dalga geçtiği” iddiasıyla hedef haline getirilmişti. Bu nedenle komedyenin oynadığı Doğu dizinin yasaklanması için kampanyalar düzenlenmişti.

Demirkol ise tepkisini,”Birini aşağılayan, haysiyetini kıran bir şey olmadığı sürece her konuda şaka yapılabilir. Kutsal gördüğü değerler adına seni linç eden bir güruh olabiliyor ama bu bana mantıklı gelmiyor. Kimsenin bana allah adına ayar verme hakkı olduğunu düşünmüyorum” dile getirmişti.

Etkinliği, TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, X (Twitter) hesabından yaptı. Beşinci, paylaşımında “TÜGVA Lise Doğa Kampı’nda gençlik rüzgarı Doğu Demirkol ile esmeye devam ediyor! Gençlik burada, heyecan burada!” ifadelerini kullandı ve bir video yayımladı.

DOĞU DEMİRKOL KİMDİR?

Sosyal medyada çeşitli komik videolar paylaşan Doğu Demirkol, 2012 yılında Yetenek Sizsiniz Türkiye adlı yarışmaya katıldı. Sonrasında Old City Comedy Club adlı mekânda stand-up gösterisi yaparken komedyen Murat Gençoğlu bir gün onu izleyip kendisinin de dahil olduğu BKM Mutfak’a davet eetti. 2015 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde Açık Mikrofon başlığıyla gösteriler yaptı. 2016 yılında Açık Mikrofon mezunları ünvanıyla Yavuz Günal, Tuna Kalınsaz, Murat Gençoğlu ve Yusuf Altıntaş ile birlikte Eski Açık başlığıyla stand-up gösterileri gerçekleştirdiler Bu platformlardaki başarısının ardından Güldür Güldür adlı televizyon programına konuk olarak katılıp kısa bir stand-up gösterisi sunması ile ekranlarda tanınmaya başladı.

İstanbul’da Beşiktaş Kültür Merkezi, DasDas Sahne ve Torium Sahne ile Ankara’da Yılmaz Güney Sahnesi gibi sahnelerde tek kişilik stand-up gösterileri gerçekleştirdi.

AHLAT AĞACI’NDA OYNADI

2018 yılında Ali Atay’ın yönettiği Ölümlü Dünya filminde canlandırdığı Zafer karakteri ile ilk sinema deneyimini edindi. Aynı yıl 71. Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimi gerçekleştirilen, Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini üstlendiği Ahlat Ağacı filminde Sinan Karasu karakteriyle başrolde yer aldı.

2020 yılında TRT 1’de yayımlanan ve 19 bölüm süren Tutunamayanlar adlı televizyon dizisinde Tarık Şakrak karakterini canlandırdı. Aynı yıl İbrahim Büyükak’ın senaryosunu yazıp oynadığı Bayi Toplantısı başlıklı sinema filminde canlandırdığı Adem Ballı karakteri ile başrolü paylaştı. 2020 ve 2021 yılllarına veda ederken Dijital Platform GAİN’de 2 yıl üst üste yılbaşına özel hazırladığı stand-up gösterileri gerçekleştirdi.

2021 yılında internet platformu BluTV tarafından yayımlanan ve kendi hayatını konu aldığı absürt komedi tarzındaki Doğu başlıklı dizide oynadı.

2022 yılında FOX’ta yayımlanan, sunuculuğunu Tansel Öngel’in yaptığı Maske Kimsin Sen? adlı yarışma programında Eda Ece, Melis Sezen ve Alican Yücesoy ile birlikte jüri üyesi olarak yer aldı. Aynı yıl Star TV’de yayımlanan Doğu Demirkol ile Alelade Show adlı talk show türündeki programı hazırlayıp sundu.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI İLE İŞ YAPTI

2023’te 1 yıl aradan sonra yine internet platformu BluTV’de Doğu başlıklı dizisinin 2. sezonunu yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı destekleriyle ilk kez TRT 1’de yayımlanan, milli otomobil TOGG ile çekilen ilk yol hikâyesi türündeki, Geleceğin Rotası adlı sinema filminde başrol oynadı.

Sonra ise sırasıyla Ölümlü Dünya ve Zeki Demirkubuz’un Hayat filmlerinde yer aldı.

2024 yılı Ocak ayında vizyona giren ve senaryosunu kendi yazdığı ilk sinema filmi olan Yaşam Koçu’nda başrolü Yağmur Tanrısevsin ile paylaştı.

Demirkol, İstanbul Üniversitesi’nin bilgisayar mühendisliği bölümünden mezunudur.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com