İşte ‘eğlence’ haritamız: Ekran başında eğleniyor, en çok kuruyemiş yiyoruz

Türkiye'nin eğlence haritasından ortaya çok ilginç sonuçlar çıktı. Araştırmaya göre Türkiye'de eğlence denilince akla ekran başında geçirilen zaman geliyor. Dizi ve film izlemek birinci sırada. Eğlencenin en önemli 'aracı' ise kuruyemiş. İşte araştırma sonuçları...

  • ü
  • 14 Nisan 2024
  • ü
  • Yaşam

Yapılan bir araştırma, Türkiye’de insanların ‘eğlenmek’ten anladığı şeyin ne olduğunu ortaya koydu. Kendimizi en çok ekran karşısında eğleniyor hissederken, eğlence aracımız ise kuruyemiş.

Marketing Türkiye adına Xsights’ın gerçekleştirdiği “Türkiye’nin Eğlence Haritası” araştırmasının verilerine göre çoğunluk “keyifli vakit geçirmek” diyerek bütüncül bakış açısını yansıtıyor.

11 – 13 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 18 yaş üzeri 500 kişiyle yapılan bu araştırmaya göre en büyük eğlence film ve dizi izlemek…

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI DA ‘EĞLENMEK’

İlk gençlik yıllarının favori eğlence ekürisi arkadaşlar yaş ilerledikçe yerini duygusal partnerlere devrediyor. “Yalnızlık ya da kalabalık eğlenceyi hiç bozmuyor, iki türlüsü de olur” diyor çoğunluk.

Gençlerin sosyal medyada paylaşım yaparak eğlenmesi de dikkat çeken veriler arasında… Türkiye’nin eğlencesi daim olsun olmasına ancak, eğlenceye ayırılan zamanda da bütçede de derin çatlaklar oluşmaya başlamış.

Yeni eğlence anlayışını şekillendiren en temel mesele de “ekonomi” gibi görünüyor.

EĞLENCENİN CİNSİYETİ VAR

Katılımcıların yüzde 41,7’si eğlenceyi “güzel, hoş, iyi ve keyifli zaman geçirmek” olarak tanımlıyor.

Ardından yüzde 9,5 ile “coşkulu ve mutlu hissetmek” ve yüzde 9,1 ile “dans etmek” ve “müzik dinlemek” yanıtları geliyor.

Verilen cevapların cinsiyet dağılımına göre farkı incelendiğinde ise “coşkulu ve mutlu hissetmek” cevabının erkeklerde (yüzde 12,0) anlamlı olarak daha yüksek olduğu; “dans etmek ve müzik dinlemek” (yüzde 16,5) ve “ailemle zaman geçirmek” (yüzde 6,5) cevaplarının ise kadınlarda daha yüksek olduğu görülüyor.

EKRAN BAŞINDA EĞLENCE

Katılımcıların “en büyük eğlencem” dediği aktivitelerin başında yüzde 20 ile film veya dizi izlemek geliyor.

Müzik dinlemek yüzde 9,6 ve festivale katılmak yüzde 7,4 ile öne çıkan yanıtlar arasında. Yanıtlar sosyo-ekonomik statüye göre değerlendirildiğinde; film veya dizi izlemek (yüzde 34,5) ve müzik dinlemek (yüzde 19,6) DE grubunda anlamlı olarak daha yüksek oranlarda.

EĞLENCENİN ARACI KURUYEMİŞ

Gelelim eğlence eşlikçileri yiyecek ve içeceklere… Katılımcıların eğlencelerine en çok eşlik eden yiyecek ve içeceklerde başı kuruyemiş (yüzde 57,9) çekiyor. Kuruyemişi yüzde 46,6 ile cips, yüzde 34,3 ile de meyve takip ediyor.

Yanıtlar sosyo ekonomik statü odaklı incelendiğinde C2 grubunun cips (yüzde 64,5), kraker (yüzde 44,8) ve alkollü içecekler (yüzde 34,9) tüketiminin tüm SES gruplarından istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde daha yüksek olduğu görülüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com