Herkes Zehra Alın’ın annesinden yadigâr yüzük için seferber: Müthiş bir kimsesizlik hissi vardı, dağıldı

Annesinin hatırası olan yüzüğü bulmak için sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Zehra Alın, milyonlarca insana ulaşmayı başardı. Felakette yitirdiği annesinden yadigâr kalan yüzüğü sahilde kaybeden Alın için belediye yetkilileri ve vatandaşlar seferber oldu.

  • ü
  • 10 Ağustos 2024
  • ü
  • Yaşam

Kahramanmaraş merkezli depremlere ailesiyle birlikte yakalanan Zehra Alın, annesi Cemile Alın'ı ve babası Tuncay Alın'ı kaybetmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremlere ailesiyle birlikte yakalanan Zehra Alın, yitirdiği annesi Cemile Alın’ın ve babası Tuncay Alın’ın yasını tutuyor. Depremde vefat eden annesinden yadigâr kalan yüzüğü sahilde kaybeden Alın için belediye yetkilileri ve vatandaşlar seferber oldu.

ONDAN KALAN SON HATIRA

Annesinden kendine kalan son hatıra yüzüğü tatil için geldiği Hatay’ın Arsuz ilçesinde kaybeden Zehra Alın’ın yaptığı yürek burkan sosyal medya paylaşımı sonrası ekipler, yüzüğü bulabilmek için çalışma başlattı.

EKİPLER SAHİLDE, DALGIÇLAR DENİZDE ARIYOR

Genç kadının yürek burkan paylaşımı üzerine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün harekete geçti. Alın’la görüşme yapan 2 başkan, yüzüğü bulabilmek için sahilde ve denizde çalışma başlattı. Ekipler yüzüğü bulabilmek için sahilde dedektörle arama yaparken dalgıçlar da denizde arama yapıyor.

‘HEPSİNİ ORADA KAYBETTİM’

İHA’nın aktardığına göre, depreme Kırıkhan ilçesinde yakalandığını dile getiren 32 yaşındaki Zehra Alın, “Öğretmenim İstanbul’a atanmıştım. 6 Şubat depreminde buradaydım, atandıktan sonraki evime ilk gelişimdi okullar tatil olmuştu, ben de annemin ve babamın yanına gelmiştim. Aile evinde yakalandım depreme. Depremin olduğu gün İstanbul’a uçağım vardı, deprem pazar günü oldu ve pazartesi okullar açılıyordu. Ben de son gün almıştım biletimi fakat havalimanına gittikten sonra iptal oldu biletim. İstanbul’da hava çok kötüymüş sanırım o zaman eve tekrar geri döndüm. Annem açtı kapıyı öyle bir gülüşmüştük. Annem de hayırlısı olsun falan dedi sonra geçtik uyumak için deprem böyle gerçekleşti. Depremden çok etkilenmeyen çevremizde oturan insanlar geldiler ve onları çok sonra çıkardık. Babaannem de alt kattaydı ben annemi de babamı da babaannemi de hepsini orda kaybettim. Sadece ben çıktım oradan. Annemden kalan yüzüğü kaybetme talihsizliğini de tatil için geldiğim Arsuz’da yaşadım ve yüzük kayboldu” dedi.

‘HÂLÂ İÇİMDE BİR UMUT VAR’

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda milyonlarca kişiye ulaşacağını tahmin bile etmediğini dile getiren Alın, “Yani bir kere buraya geleceğini asla tahmin edemeden, etmeden yazmıştım o paylaştığım tweeti. Arsuz Belediye Başkanımıza, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza, burada çalışma yapan arkadaşlara ve Twitter’dan bana o duaları eden, annesinin yadigarını göndermek isteyen, aynısını yapmak isteyen ve kuyumcu arkadaşlara yani hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Ben şunu düşünerek paylaştım o tweeti; birisi benden sonra bulmuştur, çünkü su çok berrak çok temiz ve minicik bir parıltı bile görünebiliyor benden sonra bulan kişinin paylaşımımı bir ihtimal görüp bana yüzüğümü geri getireceğini ümit ederek paylaştım ama herkesler çok destek verdi. Çok şaşkınım ayrıca çok mutluyum gerçekten. Twitter’da da bunu söyledim bir daha söylemek istiyorum. Şimdi anne, baba aynı anda gidince yani üzerimde müthiş bir kimsesizlik hissi var. Depremden beri şu an ilk defa böyle bir sürü benim derdimi özümsemiş insan görüyorum, çok etkiledi beni. Yüzük bulunmasa bile halen içimde bir umut var, bulunmasa bile katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com