Her 3 doktor randevusundan 1’i psikoloji ve psikiyatri şikâyetinden

2023 yılında en çok randevu alınan üç branştan ikisinin psikoloji ve psikiyatri olduğunu ortaya koydu.

  • ü
  • 25 Ocak 2024
  • ü
  • Yaşam

Alınan doktor randevularının yaklaşık yüzde 35’inin psikoloji ve psikiyatri şikâyeti branşlarında olduğu öğrenildi. Online sağlık platformu DoktorTakvimi’nin yaptığı araştırma, 2023 yılında en çok randevu alınan üç branştan ikisinin psikoloji ve psikiyatri olduğunu ortaya koydu. DoktorTakvimi üzerinden alınan 600 bin randevunun yüzde 24,05’ini psikoloji, yüzde 11,74’ünü psikiyatri oluşturdu.

TÜRKİYE TRAVMA YAŞIYOR

Afet kaynaklı gelişen psikolojik travmaların sadece afet bölgesinde yaşayan insanları değil toplumu da etkilediğini belirten uzmanlar, depremin toplum için “kolektif travma” hâline geldiğine işaret ediyor. Öte yandan yüksek enflasyon, alım gücünün düşmesi de psikolojik ve pskiyatrik vakaların artmasına neden olarak gösteriliyor.

EN ÇOK RANDEVU TALEBİ ÜÇ BÜYÜK İLDEN

Türkiye’nin aktardığına göre; özel sağlık randevusu alma uygulaması olan DoktorTakvimi’nin sisteminde 200 binden fazla hekim ve uzman profili bulunuyor. 2023 Türkiye sağlık verilerine göre en çok randevu alan 10 şehirden İstanbul, Ankara, İzmir en çok randevu talebinin olduğu üç il.

GOOGLE’DA EN ÇOK DİYABET ARANDI

Öte yandan2023 yılında Türkiye’de arama motoru Google’da en çok aranan üç hastalık sırasıyla diyabet, çölyak, sistemik lupus eriteamatozus olurken, en çok merak edilen hastalıklar ise lupus, şap ve kelebek hastalığı oldu. “Neyim var?” diye düşünenler ise en çok hamilelik, kalp krizi, tansiyon, uyuz ve şeker hastalığı belirtilerini merak edip aradı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com