Gülse Birsel: Ülkede güvenlik krizi var, bir kadın olarak güvende hissetmiyorum

İstanbul'da ikbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in katledildiği olayı yorumlayan oyuncu ve senarist Gülsel Birsel, "Artık kadın haklarını geçen bir bambaşka bir noktadayız. Bir güvenlik sıkıntımız var. Bu şu an en acil problemimiz. Bir kadın olarak kendimi güvende hissetmiyorum" dedi.

  • ü
  • 08 Ekim 2024
  • ü
  • Yaşam

İstanbul’da 4 Ekim’de işlenen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetleri tüm Türkiye’yi derinden sarsarken, ünlü senarist ve oyuncu Gülse Birsel de katliama sessiz kalmadı.

Birsel, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu “güvenlik krizi” olarak değerlendirerek, özellikle kadınların kendilerini güvende hissetmemesinin büyük bir sorun olduğunu belirtti. Yaşanan cinayetlerin, bu sorunun derinleştiğini gösterdiğini ifade eden Birsel, “Bir kadın olarak kendimi Türkiye’de güvende hissetmiyorum” dedi.

Son dönemde artan kadın cinayetlerine karşı daha ciddi önlemler alınması gerektiğini söyleyen Birsel, “Bu düzenin değişmesi lazım. Kadınlar sokakta, evde, her yerde korku içinde yaşıyor. Bu kabul edilemez bir durum” diyerek toplumsal güvenlik ve adalet konularında daha kapsamlı çözümler talep etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com