Emmy Ödülleri’ne Shogun damgası: Rekor sayıda ödül

Emmy Ödülleri’nde yaratıcı sanatlar kategorisinin kazananları belli oldu. 'Shōgun' geceden 14 ödülle ayrıldı.

  • ü
  • 10 Eylül 2024
  • ü
  • Yaşam

James Clavell’in romanının özgün bir uyarlaması olan FX dizisi ‘Shōgun’, Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri’nde bir televizyon dizisinin tek sezonunda en çok ödül kazanan yapım olarak tarih yazdı.

Dizi, toplamda 16 adaylık arasından 14 ödül kazanarak 2008 yapımı John Adams’ın 13 ödüllük rekorunu kırdı.

‘Shōgun’, kostüm, makyaj, kurgu, dublör ve sinematografi gibi teknik dallarda büyük başarı elde etti.

Ayrıca oyuncu Néstor Carbonell en iyi drama konuk oyuncusu ödülüne layık görüldü. Carbonell, ödülünü alırken ekibi sahneden selamlayarak, “Hepiniz buradasınız! Hepiniz aday gösterildiniz! Bu ekip çalışmasını çok seviyorum” dedi.

Jamie Lee Curtis, ‘The Bear’ dizisindeki performansıyla ilk Emmy’sini aldı. Oyuncu, kuliste yaptığı açıklamada, “Bu kadar derinlikli ve zekice projelerde yer alma şansım olacağını hiç düşünmemiştim. Son birkaç yıl, yaratıcı hayatımın en heyecan verici dönemi oldu” ifadelerini kullandı.

Benj Pasek ve Justin Paul, ‘Only Murders in the Building’ için yazdıkları şarkıyla Emmy kazanarak prestijli EGOT kulübüne girdi. Daha önce “La La Land” ile Oscar, “Dear Evan Hansen” ile Grammy ve Tony kazanan ikili, bu ödülle birlikte Emmy’yi de kazandı.

*EGOT: EGOT, bir sanatçının Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerinin hepsini kazandığı durumu ifade eden bir terimdir.

Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri’nin ilk gecesinde ise Maya Rudolph, ‘Big Mouth’ dizisindeki seslendirmesiyle kariyerindeki altıncı Emmy’sini aldı. Angela Bassett de, “Queens” belgeselindeki anlatımıyla ilk Emmy ödülünü kazandı.

Michaela Coel ise ‘Mr. and Mrs. Smith’teki performansıyla en iyi komedi konuk oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com