Drama dizisiyle ekranlara dönen Demet Akbağ: İyi komedi oynayan her rolü oynar

Usta tiyatro sanatçısı ve oyuncu Demet Akbağ, oyunculukta dram-komedi ayrımına inanmadığını belirterek, "İyi komedi oynayan her rolü oynar" dedi. Akbağ, komedi oyuncularının 'en kolay oyunculuk türünü yaptığı' yönündeki eleştiriyi de 'çok yanlış' bulduğunu söyledi.

  • ü
  • 15 Ocak 2024
  • ü
  • Yaşam

Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Demet Akbağ, yıllarca komedi türündeki oyunlar, dizi ve filmlerde oynadıktan sonra Sandık Kokusu dizisiyle 4 yıla radan sonra ekranlara döndü. Hayat verdiği komedi karakterleriyle hem sinemaya hem de tiyatroya damgasını vuran Akbağ, bu kez drama türünde bir karaktere can veriyor.

Akbağ, “komedi oynayanlar iyi drama oynayamazlar” ya da “komedi oyuncuları en kolay türü oynuyor” şeklindeki eleştirilere sert tepki gösterdi. Akbağ’ın sözleri tiyatro ve sinema dünyasında yeni bir “komedi-dram” tartışması balatacak türden.

‘BİR DEMET TİYATRO GİBİ BİR KOMEİD YAZILIRSA KOŞA KOŞA GİDERİM’

Gazete Oksijen’den Binnaz Sancakber’e konuşan Demet Akbağ, “Bir Demet tiyatro gibi 45 dakikalık bir komedi yazılırsa, koşa koşa giderim. Oyunculukta dram-komedi ayrımına inanmıyorum. Komedi oyuncuları en kolay oyunculuk türünü yapıyor algısını da ok yanlış buluyorum. İyi komedi oynayabilen, her rolü oynayabilir” şeklinde konuştu.

LÜTFİYE BUGÜN EN ÇOKNEYİ ELEŞTİRİRDİ?

Akbağ, Bir Demet Tiyatro’da canlandırdığı ve keskin zekasıyla öne çıkan Lütfiye karakterinin bugün en .çok neyi eleştireceği sorusuna ise “Lütfiye dünyada da Türkiye’de de vasatlığın, cehaletin övülmesine hem hayret eder hem de bunlarla mücadele etmek için küçücük dünyasında çok uğraşırdı” yanıtını verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com