Doktor göreviyle Bingöl’e atanan Türkiye Güzeli son kararını verdi

Son günlerde hakkında yapılan tartışmaları önemsemediğini belirten Türkiye Güzeli İdil Bilgen'in son kararını verdiği öğrenildi.

  • ü
  • 18 Eylül 2024
  • ü
  • Yaşam

Miss Turkey 2024 güzellik yarışmasının birincisi İdil Bilgen, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olarak, Sağlık Bakanlığı’nın 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasıyla Bingöl’e atanmıştı. Güzellik yarışmasında kazandığı unvanın ardından, görev yerine gidip gitmeyeceği merak konusu olan Bilgen’in kararı merak konusu olmuştu.

Son günlerde hakkındaki tartışmaları önemsemediğini belirten İdil Bilgen’in son kararını verdiği öğrenildi. Kiev’e giderek Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi olan babası Mustafa Levent Bilgen’in yanında kısa bir süre kaldıktan sonra İdil Bilgen’in Bingöl Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi’nde doktorluk görevine başlayacağı belirtildi. Böylelikle Türkiye Güzeli hem hekimlik kariyerine devam edecek hem de Miss Turkey unvanını taşımayı sürdürecek.

‘YARIŞMAYA HEKİM OLARAK KATILDIM’

Sözcü’nün aktardığına göre; İdil Bilgen, güzellik kraliçesi seçilmesinin ardından sosyal medyada çeşitli olumsuz eleştiriler alsa da, bu yorumları önemsemediğini belirtti. “Ben bir hekim olarak bu yarışmaya katıldım ve bu unvanı gururla taşıyacağım” diyen Bilgen, Miss Turkey unvanının yanı sıra hekimlik mesleğini de bir arada yürütmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

‘İÇ GÜZELLİĞİ DE ÖNEMLİ’

Miss Turkey 2024 birincisi olarak Türkiye’yi Miss World yarışmasında temsil edecek olan İdil Bilgen, güzelliğin sadece fiziksel görünümle sınırlı olmadığını, iç güzelliğin, zarafetin, eğitim ve duruşun da önemini vurguladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com