BioNTech kanser aşısı için tarih verdi: Kemoterapiye ihtiyaç kalmayabilir

Biyoteknoloji alanında önemli bir başarılara imza atan Alman firması BioNTech'in kurucu ortakları kanser aşısı için tarih verdi.

  • ü
  • 12 Şubat 2024
  • ü
  • Yaşam

BioNTech'in kurucuları, Özlem Türeci and Uğur Şahin (Fotoğraf: Bernd von Jutrczenka / POOL / AFP)

BioNTech’in kurucu ortakları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, ilk kanser aşısının 2026 yılına kadar ruhsat alıp piyasaya çıkmasını beklediklerini açıkladılar. Prof. Dr. Türeci, kemoterapi ihtiyacının ilerleyen yıllarda ortadan kalkabileceğine dair bir umut ışığı yakarak kanser tedavisinde önemli bir dönüm noktasının yaklaşmakta olduğunu öne sürdü.

2026 KANSER AŞISI İÇİN MİLAT OLABİLİR

Dünyanın daha çok koronavirüs salgını döneminde tanıdığı, biyoteknoloji alanında önemli bir başarılara imza atan Alman firması BioNTech’in kurucu ortakları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, kanserle mücadelede umut verici ifadeler kullandı. Almanya’da yayımlanan haftalık Focus dergisine verdikleri söyleşide çift, 2026 yılına kadar ilk kanser aşılarının ruhsat alabileceğini ve kullanımda olacağını duyurdu.

KEMOTERAPİYE İHTİYAÇ KALMAYABİLİR

Her hastanın kanser hücresinin farklı olduğunu ve bireyselleştirilmiş kanser tedavisine öncelik verdiklerini anlatan Prof. Dr. Türeci, ilerleyen yıllarda kemoterapiye ihtiyaç kalmayabileceğini belirtti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com