‘Aşk’ ile söyledi, birinci oldu

Arnavutluk adına yarışan 12 yaşındaki Bletisa Karaj, IFLC Türkçe Şarkı Yarışması'nda güçlü sesi ve etkili sahne performansıyla birinci oldu.

  • ü
  • 02 Haziran 2024
  • ü
  • Yaşam

Bu yıl Almanya’nın Paderborn kentinde yapılan Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) Türkçe Şarkı Yarışması, güçlü seslerin mücadelesine sahne oldu. İpi göğüsleyen isim, sıra dışı sesiyle sergilediği performans sonrası seyircinin bir ağızdan ‘bir daha, bir daha’ diye tempo tuttuğu Arnavutluk temsilcisi Bletisa oldu. Kazakistan’dan Margulan ile Romanya’dan Magda ikinciliği paylaşırken, yarışmada Bosna Hersek’i temsil eden Ajdin üçüncülük kürsüsüne çıktı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN 10 FİNALİST YARIŞTI

IFLC’nin 22. yıl etkinlikleri Türkçe Şarkı Yarışması’yla devam etti. Farklı ülkelerden 10 finalist, performanslarıyla kültürel çeşitliliğin ve müziğin birleştirici gücünü sahneye taşıdı. Yarışmaya saatler kala etkinliğin yapılacağı binanın önünde uzun kuyruk oluşturan seyirciler kapıların açılmasıyla salonu dakikalar içinde doldurdu. Almanya’nın Paderborn şehrindeki yarışmanın finalini Reha Yeprem sundu. Kazak Margulan ile Almanya adına yarışan Ukraynalı Diana’nın birlikte seslendirdiği açılış şarkısı ‘Colors of the World’e dünyanın farklı coğrafyalarından gelen çocukları da eşlik etti.

Şarkıların yanı sıra Kenya, Kırgızistan ve Kazakistan ekipleri dans performanslarıyla geceye renk kattı. Gecenin sonunda dünya çocukları bir ağızdan ‘Yeni Bir Dünya’ şarkısını söyledi.

DOKUZ AY BOYUNCA, GÜNDE 3 SAAT ÇALIŞTI

Güçlü sesi ve etkili sahne performansıyla ipi ilk sırada göğüsleyen Arnavutluk adına yarışan 12 yaşındaki Bletisa Karaj, duygularını şu cümlelerle dile getirdi: “Bu, hayatımdaki en güzel histi. Çok mutlu ve gururluyum. Diğer arkadaşlar da çok iyiydi. Hepsi harikaydı ama ben her zaman en iyisi olabilmeyi umut etmiştim.”

Aşk adlı şarkıyı seslendiren Bletisa, “Şarkıya, eylül ayından beri günde 3 saat prova ederek hazırlandım.” dedi. Etkinliklere katılan gençleri ‘rakip değil, arkadaş’ olarak çektiğini vurgulayan Bletisa, “Hiç bir zaman bu arkadaşlığı unutmayacağım. Herkes çok saf. Herkes çok masum. Birbirimizi çok seviyoruz. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Çok güzel anlar yaşıdık. Biteceğine çok üzülüyorum. Bu tecrübeyi bir daha yaşamayı çok isterim.” ifadelerini kullandı.

 ‘4 MEVSİM’ IFLC

Sahne çalışmalarına katılan öğrencilerin provaların dışında kalan zamanlarında Almanya’daki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Finalde yarışan öğrenciler IFLC’nin 8 Haziran’da düzenleyeceği ‘4 Mevsim’ programında da sahne alacak. ‘4 Mevsim’ Almanya’nın ardından, Fransa ve ABD’de de sahnelenecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com