AOÇ Hayvanat Bahçesi dijitalleşerek dönüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’ni dijitalleştirerek ziyarete açıyor.

  • ü
  • 03 Şubat 2024
  • ü
  • Yaşam

Fotoğraf: Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesini dijitalleştirerek kente kazandırıyor. Belediyenin “Teknolojinin başkenti Ankara” çalışmaları kapsamında, “Hayvanların doğal ortamlarından koparılıp kafeslere hapsedilmediği, dünyanın en ileri teknolojileri ile oluşturulan ve kapsamıyla dünyada benzeri bulunmayan” sözleriyle duyurduğu AOÇ Dijital Hayvanat Bahçesi 3 Şubat Cumartesi gününden itibaren ziyarete açık olacak.   

Fotoğraf: Ankara Büyükşehir Belediyesi

AOÇ’de yer alan Doğal Yaşam Parkı’na kurulan Dijital Hayvanat Bahçesi’nde, aralarında nesli tükenen ve beyaz köpekbalığı gibi hayvanat bahçesinde yer alması mümkün olmayan hayvanların da yer aldığı 150 tür bulunuyor. Dijital Hayvanat Bahçesi bu yönüyle çocuklara da en hayvan dostu şekilde hayvanları tanımanın yolunu sunmuş oluyor, buna ek olarak otobüsle eski çağlara ve uzaya dijital yolculuklar yapabilecek.

Fotoğraf: Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AOÇ Dijital Hayvanat Bahçesi’ni “Hepimizin kalbinde özel bir yere sahip olan Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan eski hayvanat bahçesinin yerine kapsamıyla dünyada benzeri bulunmayan Dijital Hayvanat Bahçesini açıyoruz. Çok yakında evcil hayvanlar parkını da ziyaret edebileceğiniz dijital hayvanat bahçemizi keşfetmek için rezervasyonlarınızı https://ankaradhb.com adresinden yaptırabilirsiniz. Rezervasyon yaptıranlar için Cumartesi saat 10.00’dan itibaren kapılarımız açık olacak, bekleriz” sözleriyle sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com