Anksiyete tedavisinde önemli gelişme

Biyoteknoloji şirketi MindMed yaygın anksiyete bozukluğunun tedavisinde MM-120 ile yapılan deneylerde olumlu sonuç kaydettiğini paylaştı.

  • ü
  • 08 Mart 2024
  • ü
  • Yaşam

Anksiyete bozukluğunun tedavisinde olumlu gelişme kaydeden biyoteknoloji şirketi Mind Medicine (MindMed) dün yaptığı açıklamada, lysergide d-tartrate (MM120) kullanımının anksiyete bozukluğunun tedavisinde etkili olduğunu kaydetti. Şirket, MM120 LSD formülasyonunun tek bir dozunun 12 hafta sonra yaygın anksiyete bozukluğunda %48 oranında gerileme sağladığını açıkladı.

Olumlu klinik deney sonuçları Amerikan Gıda Ve İlaç Ajansı’nın (FDA) ilaca hızlı onay almasını sağlayabilecek çığır açan terapi statüsü vermesi için yeterli oldu. Psychedelics uzun zamandır psikoterapi ile birlikte akıl hastalıklarını tedavi etmek için kullanılırken, MindMed çalışması LSD’nin terapi yardımı olmadan anksiyeteyi hafifletebileceğini kanıtlayan ilk çalışma oldu. MindMed’in hisseleri, raporun ardından yükselişe geçti.

Çift kör, paralel, çok merkezli, randomize, doz optimizasyonu, plasebo gibi klinik çalışma tekniklerinin kullanıldığı çalışmada katılımcılar ilacın 25µg, 50µg, 100µg, 200µg ya da plasebo versiyonlarını alacak şekilde rastlantısal olarak dağıtıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Çalışmadan elde edilen birincil veri analizlerini, Amerikan Psikiyatri Birliği’nin 4-8 Mayıs 2024’te yapılması planlanan yıllık toplantısında sunacak olan şirketin, FDA ile 2. aşama sonu toplantısını önümüzdeki yılın ilk yarısında, araştırmanın üçüncü aşamasını ile ikinci yarısında yapması planlanıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com