Alman marketler zinciri Aldi’nin reklâm filmi, gurbetçileri duygulandırdı

Alman marketler zinciri Aldi, Türkiyeli işçilerin memleketlerine giderken götürdükleri çikolataların anlamı üzerine bir video yayınladı, gurbetçilerden mesaj yağdı.

  • ü
  • 08 Ekim 2024
  • ü
  • Yaşam

Türkiye’deki ucuzluk marketlerine ilham kaynağı olan Aldi, son reklam filminde Türkiyeli gurbetçileri konu edindi. Alman marketler zinciri Aldi, Türk işçilerin memleketlerine giderken götürdükleri çikolataların anlamı üzerine bir video yayınladı. Yıllarca hediye çikolata, kahve, oyuncak, spor ayakkabı ve eşofman takımları Aldi çantalarına özenle yerleştirilerek Türkiye’ye götürüldü. Alman çikolatası “Nussknacker” ise Türkler tarafından en çok tercih edilen çikolata oldu. Fiyatı 99 cent olan bol fındıklı çikolata, en pahalı çikolatalardan bile daha çok sevildi.

ALDI’DEN IRKÇILARA GECİKMELİ CEVAP

Aldi’nin ‘ucuz’ market olarak bilinmesi ve Türklerin çoğunlukla buralardan alışveriş yapması bir zamanlar ırkçıların imalarına neden olmuş, Alman taraftarlar 1997 yılında Beşiktaş ile oynayan maçta, Bayern Münih’in taraftarı tribünlerde Aldi poşetleri sallamıştı. Cevabı gecikmeli de olsa Aldi tarafından bugün verildi.

‘AİLE İLE TATLI BULUŞMA’

Aldi’nin Youtube hesabında beğeni ve yorum yağmuruna tutulan, “Aile ile tatlı bir buluşma” başlıklı reklam filminde, gurbetçi bir adam elindeki çanta ile kontrol noktasından geçiyor. Çantayı x-ray cihazına bırakan adam oldukça tedirgin, Alman polisi ise şüpheci. Alman polisi cihazdan çıkan çantanın sadece fermuarını açtıktan sonra adamın geçmesine izin veriyor.

ÇANTADAN ÇIKAN ‘ALDI’ ÇİKOLATALAR

İkinci sahnede adam İzmir’de taksiden iniyor, eşi ve çocuklarıyla kavuşuyor. Eşi, “Getirdin mi?” diye soruyor. Çantanın fermuarı açıldığında, içerisinde Nussknacker çikolataları çıkıyor ve çocukları çok seviniyor.

BENİ ÇOCUKLUĞUMA GÖTÜRDÜ

Yeni yayınladığı reklam filminde Türkiyeli gurbetçilere göz kırpan Aldi’nin YouTube hesabındaki videoyla ilgili yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

– Nasıl buluyorlar bunu. Bire bir bizim çocukluğumuz böyleydi. Dedem bize hep Nussnacker getirirdi. Mekanın cennet olsun canım dedem.

– Yaz tatiline kısa bir süre kala, çoğu Türkiye’ye götürüldüğü için nussnacker üretimi dört katına çıktı. Türk fındığı ile en iyi çikolata.

– Teşekkür ederim Aldi. Nussnacker’i çok seviyoruz ve her yıl bayram öncesi Türkiye’de sevdiklerimize alıyoruz.

Aldi gönlümüzü fethetti. Nussnacker lezzet olarak ilk sırada yer alıyor ama şimdi pahalılaştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com