Açlığı unutturmanın yolu gladyatör dövüşleri

'Those About to Die'; taht kavgaları, entrikaları, gladyatör dövüşleri ve Anthony Hopkins’i izlemenin keyfini vadediyor. Eğer Roma tarihine ilgiliyseniz bir şans verebilirsiniz.

Roma tarihine ilgi duyanlar, Gladyatör filminin ikincisini sabırsızlıkla beklerken ilk filmi defalarca izlemekten bıkmayanlar, Spartacus hayranları toplanın! Bu hafta M.S. 79 Roma’sına doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Yönetmen koltuğunda Rolan Emmerich’in oturduğu, başrolde ise efsane isim Anthony Hopkins’in yer aldığı Amazon Prime dizisi Those About to Die, 10 bölümlük tarihi bir atmosfer sunuyor.

TAHT OYUNLARI, ENTRİKALAR…

Antony Hopkins’in ismini duymak bile birçoğumuzu heyecanlandırıyor. Dizide dikkat çeken bir diğer isim de GOT’tan (Game of Thrones) tanıdığımız Iwan Rheon. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, dizi Game of Thrones’tan esintiler de taşıyor. Konu Roma imparatorluğu olunca taht oyunları ve entrikalar dizinin geneline hakim oluyor. Tarihi akış içerisinde İmparator Neron’un, Julius Ceaser’ın politikaları da hafiften eleştiriliyor.

AÇLIK NASIL UNUTTURULUR?

Roma imparatorluğu her ne kadar altın çağını yaşasa da Pompei olayından sonra aldığı göç, ekonomik sıkıntılar, açlık halkı isyana sürüklüyor. Sarayın kapısına dayanan halkı avutmanın yolu araba yarışları…

Tabii zamanla işi daha da büyüten imparatorluk gladyatör dövüşleri aşamasına geçiyor. Bir yanda zevk uğruna ölen insanlar bir yanda aç bir toplum.. Ayakta alkışlanan dövüşler… Dövüşlerden tek kazançlı çıkanlar soylular. Rüşvet, insan kanı üzerinde dönen bahisler. Tabi meşhur kolezyuma duyulan ihtiyaç. Dizi bunları anlatmakta gayet başarılı. Hem oluşturulan mekan kurgusu, kıyafetler, müzik sizi o döneme gönderiyor. Ama izlerken bir Gladyatör’ü izlerken aldığınız tadı alamıyorsunuz. Bir şeyler eksik kalıyor. Bir ruh belki prodüksiyon zayıflığı. The Guardian’a göre entrikaların yeterince derinlemesine verilmemesi, The Hollywood Reporter’a göre tarihi olayların zamanlamasındaki hatalar. Hatta dizi Rotten Tomatoes’teki bazı eleştirmenlere göre basit bir Spartacus uyarlaması olarak görülüyor.

SAVAŞ, DÖVÜŞ…

Tarihi dizi ve filmleri sevmeme rağmen bu dizideki durağanlık beni izlerken zorladı. 10 bölümü bitirmek pek kolay olmadı. Evet savaş, dövüş sahnelerinin hakkını vermek gerekir. Fakat diyaloglarda senaryo bir yerde tıkanıyor sonu hiç gelmeyecekmiş hissine kapılıyorsunuz. Ama dizi genel anlamda sevilmiş ki çok gecikmeden ikinci sezon müjdesi geldi. Ünlü yönetmen Roland Emmerich, Bingeworthy podcast’inde yaptığı açıklamada, Those About to Die dizisinin 2. sezonu hakkında önemli ipuçları verdi. Emmerich, gelecek projelerini anlatırken dizinin ikinci sezonundan neredeyse kesinleşmiş gibi bahsetti. Peacock henüz resmi bir yenileme duyurusu yapmamış olmasına rağmen ikinci sezona kesin gözüyle bakılıyor.

Daniel P. Mannix’in aynı adlı kitabından uyarlanan Those About to Die; taht kavgaları, entrikaları, gladyatör dövüşleri ve Anthony Hopkins’i izlemenin keyfini vadediyor. Eğer Roma tarihine ilgiliyseniz bir şans verebilirsiniz.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com