31 yıl süren ‘hazine avı’ tamamlandı: ‘Altın baykuş heykeli’ ödülü verilecek

Dünyanın en uzun süren hazine avının tamamlandığı duyuruldu. 31 sene önce hazine avı için gömülen altın baykuş heykelini bulmak için bu zamana kadar on binlerce kişi çabalamıştı.

  • ü
  • 03 Ekim 2024
  • ü
  • Yaşam

Fransa’da bir yere saklanmasının üzerinden yaklaşık 31 yıl geçtikten sonra 150.000 euro değerinde olduğu bildirilen hazine bulundu.

Euronews Türkçe’deki habere göre; dünyanın en uzun soluklu hazine avı için arayış nihayet sona erdi.

“Chouette d’or” (Altın Baykuş) için gizemli hazine avının başlamasından bu yana 31 yıl, 5 ay ve 9 gün geçmişken, henüz adı açıklanmayan bir modern zaman Indiana Jones’u şifreyi çözerek heykelciğin yerini bulmayı başardı.

1993 yılında Regis Hauser (diğer adıyla Max Valentin) ve ressam Michel Becker tarafından başlatılan “Sur la trace de la chouette d’or” hazine avı Fransa’da binlerce kişiyi etkisi altına almıştı. Hauser tarafından Fransa’da bir yere saklanan ve 150.000 euro değerinde olduğu tahmin edilen 10 kilo ağırlığındaki elmas kaplı ödül, 30 yılı aşkın süredir araştırmacılara ve gizem severlere meydan okuyordu.

Altın Baykuş, bugüne kadar en uzun süre devam eden hazine avı olarak kayıtlara geçti. Bir önceki rekor İngiltere’de 13 yıl yedi ay (Eylül 1992’den Mart 2006’ya kadar) süren “Quest: A Zetetic Treasure Hunt”a aitti.

İPUÇLARI BİLMECELRE GİZLENMİŞTİ

Hazine avının ödülü olan değerli nesne gömülmüş ve yerine ilişkin ipuçları “Sur la trace de la chouette d’or” adlı kitapta yayınlanan 11 metinsel ve görsel bilmecenin içine gizlenmişti. Kitabın Manya (1993), Herme ve Max Valentin (1995) ve Michel Lafon ve Editions du Tresor (1997) tarafından yayınlanan üç baskısı var ancak kitabın yaratıcıları daha önce bulmacayı çözmek için sadece bir baskıya ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti. Bu yayınlar artık yapılmadığından, yazarların onayıyla ipuçları internetten indirilebilir hale getirildi.

Yıllarca çözülemeyen bulmaca nihayet sona erdi.

Haberi bu sabah yerel saatle saat 08:26’da oyunun ortak yaratıcısı Becker hazine avı için oluşturduğu forumda duyurdu: “Altın Baykuş’un dün gece, çevrimiçi doğrulama sistemine gönderilen bir çözüm yüklemesiyle eş zamanlı olarak ortaya çıkarıldığını doğrulayabiliriz. Bu nedenle saklanma yeri olduğunu varsaydığınız yeri kazmanıza gerek yok.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com