YouTube’dan radikal karar: Shorts süresi artıyor

Dünyanın popüler video platformu YouTube, radikal bir güncelleme kararı aldı. Buna göre YouTube Shorts süresinin uzunluğu artacak. Peki, kaç saniye olacak?

  • ü
  • 03 Ekim 2024
  • ü
  • Teknoloji

Popüler video platformu YouTube radikal bir karar alarak kısa videolarla ilgili değişikliğe gidiyor. Son yıllarda hızla yükselen kısa video trendi, sosyal medya platformlarının en çok rekabet ettikleri alan oldu. Çin merkezli TikTok ile yeniden alevlenen akım, Instagram ve YouTube gibi dev platformların da kısa videolar sunmaya başlamasıyla daha da güçlendi. Kısa süreli içeriklere olan talep arttıkça, platformlar video sürelerini uzatma yoluna gidiyor. Peki, YouTube Shorts video uzunluğu ne kadar olacak?

YOUTUBE SHORTS VİDEO SÜRESİ 180 SANİYEYE ÇIKIYOR

YouTube Shorts, şu anda maksimum 60 saniyelik videolara izin veriyor ve bu süre, birçok içerik üreticisi için yeterli görülüyor. Ancak kısa videolarla daha fazla içerik sunmak isteyen bazı kullanıcılar için bu süre yetersiz kalabiliyor. Son gelen bilgilere göre, 15 Ekim 2024 itibariyle YouTube, Shorts videolarının süresini 180 saniyeye yani 3 dakikaya çıkaracak.

GOOGLE’DAN YENİ YOUTUBE HAMLELERİ GELİYOR

Öte yandan Google, YouTube Shorts üzerinde birkaç önemli değişiklik daha yapmayı planlıyor. Videolar durdurulduğunda, ekranın üst kısmında Trendler butonu gösterilecek ve ayrıca bazı yorumlar doğrudan videoların üzerine yerleştirilecek. Bu yenilikler, Shorts deneyimini daha interaktif ve eğlenceli hale getirecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com