Sanal influencer’lar sosyal medyayı değiştiriyor

Dijital dönüşümle birlikte sosyal medyada sanal influencer trendi hız kazandı. İlk kez 2016 yılında hayata geçirilen sanal influencer fikri, para ve zamandan tasarruf etmek isteyen şirketler için önemli rol oynuyor.

2024 yılında önde gelen ajanslar niş platformların yükselişi, yapay zekâ deneyimlerindeki artış ve ücretli medya yatırımlarındaki büyüme gibi etkenlerin, influencer pazarlaması ve sosyal medya sahnesinde önemli değişikliklere yol açacağını belirtiyor. Coherent Market Insights’in raporuna göre, küresel yaratıcı ekonominin 2023’te 127 milyar dolar olarak tahmin edilen büyüklüğü, 2030’a kadar 528 milyar dolara ulaşacak.

Rekabetin arttığı sosyal medya platformları arasında, dijital içerik oluşturma ve marka tanıtımının geleceğini yeniden şekillendirecek önemli bir trend ortaya çıkıyor: yapay zeka ve sanal influencer’ların entegrasyonu. Bu, markaların daha çeşitli ve etkileşimi daha fazla içerikler üretmelerine olanak tanıyacak, aynı zamanda sosyal medya kullanıcılarıyla daha derin bağlantılar kurmalarına yardımcı olacak.

YAPAY ZEKA İLE OLUŞTURULAN SANAL INFLUENCER’LAR YÜKSELİYOR

Lil Miquela, Alba Renai ve Aitana López gibi sanal influencer’lar, tamamen dijital varlıklar olarak hayata geçirildi. Bu, pazarlama dünyasında önemli bir değişimi gösteriyor. Be a Lion ve The Clueless gibi ajanslar, Z kuşağının tercihlerine ve ilgi alanlarına uygun sanal influencer’lar oluşturmak için ChatGPT gibi gelişmiş yapay zekâ modellerini kullanıyorlar. Bu inovasyon, gerçek influencer’larla ilişkili maliyetleri düşürerek tanıtım giderlerini azaltmayı amaçlıyor.

DÜNYANIN İLK YAPAY ZEKÂ İNFLUENCER’I 2016’DA OLUŞTURULMUŞTU

2016’da ortaya çıkan ve başlangıçta gerçek bir Amerikan karakteri gibi tanıtılan, ancak aslında Trevor McFedries ve Sara DeCou tarafından oluşturulan Lil Miquela, dikkat çekici bir sanal fenomen haline geldi. Miquela, 19 yaşında Brezilya-Amerikan bir kızı olarak tanıtılmıştı.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von BMW (@bmw)

Miquela’nın marka işbirlikleri özellikle modada, Calvin Klein ve Prada gibi sokak giyim ve lüks markalarla gerçekleşiyor. Hesabı ilk iki yıl içinde bir milyondan fazla takipçi kazanmıştı.

SANAL İNFLUENCER SAYISI ARTIYOR

Yakın zamanda İspanya’da yapay zekâ ile yeni bir sosyal medya fenomeni daha oluşturuldu. Euronews’in haberine göre sanal influencer, Barcelona merkezli olan The Clueless’in kurucusu Ruben Crus tarafından geliştirildi. Kısa sürece milyonlarca takipçisi olan sanal influencer’ın görüntüleri Photoshop kullanılarak hazırlanıyor.

Madrid’de yaşayan 24 yaşındaki dijital içerik yaratıcısı Alba Renai ve 25 yaşındaki sanal fitness ve video oyunu tutkunu Aitana López, gelişmekte olan “sanal influencer” sektörüne örnek teşkil ediyor.

Barcelona merkezli olan The Clueless’in kurucusu Ruben Crus, geliştirdiği sanal influencer hakkında şunları söyledi: “Bunu daha iyi bir yaşam sürebilmek ve egoları olan, çılgınlıkları olan ya da sadece poz vererek çok para kazanmak isteyen diğer insanlara bağımlı olmamak için yaptık.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com