X’in Premium kullanıcılarına Grok erişimi

Elon Musk, X'teki tüm Premium abonelerinin bu hafta yapay zekâ destekli sohbet robotu Grok'a erişim kazanacağını duyurdu.

  • ü
  • 30 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

Elon Musk’ın yapay zekâ girişimi xAI’ın sohbet robotu Grok, X’in tüm Premium kullanıcılarının erişimine açılıyor. Mart ayının başlarında Grok geniş dil modelini açık kaynak haline getirilmesinin ardından, şimdi de sohbet robotunun erişimi genişletiliyor. Musk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada X’in tüm Premium üyelerinin Grok’a erişiminin olacağını duyurdu. Grok önceden yalnızca Premium+ üyeler tarafından kullanılabiliyordu. Hangi gün olduğu net olmamakla birlikte, Musk Grok’un bu hafta içerisinde tüm Premium abonelerin erişimine açılacağını belirtti.

YENİ SÜRÜMLER

Elon Musk, aynı zamanda Grok’un yeni sürümünün de müjdesini verdi. Kodlama ve matematikle ilgili görevlerdeki performansıyla dikkat çeken Grok 1.5 önümüzdeki günlerde erken test kullanıcılarının ve X’teki mevcut Grok kullanıcılarının erişimine sunulacak. Müjdesi verilen diğer sürüm Grok 2’nin ise çalışmaları sürüyor.

MUSK’IN GROK HAMLESİNİN ARKA PLANI

Musk’ın bu hamlesi, OpenAI’ın ChatGPT’si veya Anthropic’in Claude’u gibi diğer popüler sohbet robotlarıyla doğrudan rekabet etme arzusunun ve X’in abone rakamlarını yükseltmeye çalıştığının bir göstergesi olarak görülüyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Grok’un erişiminin genişletilmesi haberi, verilerin X’in daha az kişi tarafından kullanıldığını ve kullanıcıların elde tutulmasının zorlaştığını gösterdiği bir zamanda geldi. Sensor Tower’ın son verilerine göre, ABD’de X kullanımı Şubat ayı itibariyle bir önceki yıla göre %18, Musk’ın satın almasından bu yana ise %23 azaldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com