OpenAI, metinden video oluşturan yapay zekâ modeli Sora’yı tanıttı

OpenAI, yazılı komutları videoya dönüştürebilen yeni üretken yapay zekâ modeli Sora’yı tanıttı. Sora metinleri anında videoya dönüştürerek gerçekçi ve hayal ürünü videolar üretebilecek.

  • ü
  • 16 Şubat 2024
  • ü
  • Teknoloji

OpenAI, Sora adını verdiği yeni bir yapay zekâ modelini piyasaya sürdü. Şirket tanıtımda, Sora’nın yazılı komutları gerçekçi ve yaratıcı sahnelere dönüştürebileceğini açıkladı. Bu yeni yapay zekâ modeli, kullanıcılara yazdıkları yönergelere dayanarak bir dakikaya varan foto-gerçekçi videolar oluşturma imkânı tanıyor.

 

NELER YAPABİLİR

OpenAI’ın yayımladığı tanıtım yazısına göre Sora, özne ve arka planın tam detaylarıyla yer aldığı, belirli hareket türleri ve birden fazla karakter içeren komplike sahneler yaratabiliyor. Sora’nın aynı zamanda nesnelerin fiziksel dünyada nasıl var olduklarını algılayabildiği, sahne dekorlarını doğru bir şekilde yorumlayabildiği ve coşkulu duyguları ifade eden etkileyici karakterler üretebildiği belirtiliyor. Sora, tüm bunlara ek olarak, sabit bir görüntüyü kullanarak video üretebiliyor, bir videodaki eksik sekansları tamamlayabiliyor ve bir videoyu uzatabiliyor.

Henüz kamunun kullanıma açık olmayan Sora, potansiyel risk ve tehditleri araştıran “kırmızı ekip” isimli bir grup uzman tarafından test ediliyor. OpenAI, aynı zamanda bir videonun Sora tarafından üretilip üretilmediğini tespit edebilecek bazı araçlar üzerine çalıştıklarını da belirtti.

 

İLK TESTLER

OpenAI’ın CEO’su Sam Altman, X hesabında yaptığı bir paylaşımda “Size Sora’nın neler yapabileceğini göstermek istiyoruz, lütfen bu paylaşımı görmek istediğiniz video talimatları ile yanıtlayın, biz de bazılarını yapmaya başlayalım!” sözleriyle kullanıcıları Sora’yı test etmeye davet etti.

Paylaşıma gelen yanıtlar arasında “Sinematik ışıklandırmalı bir Toskana kır mutfağında sosyal medya fenomeni bir büyükanne tarafından ev yapımı gnocchi için eğitici bir yemek pişirme klibi” talimatı ile Amerikalı fotoğrafçı Cate Bligh’in önerisi dikkat çekti.

Altman fotoğrafçının paylaşımını kısa bir süre sonra Sora tarafından üretilen bir video ile alıntıladı.

 

Sora’nın internet sitesinde de şirketin video denemeleri, talimatlarıyla birlikte yer alıyor.

OpenAI’nin Sora’sı metinden video üreten ilk örnek değil. Ancak Sora; Google, Meta ve Runway ML gibi şirketlerin benzer modelleri arasından gerçekçiliği ile öne çıkıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com