Nikon sinema sektörüne hızlı giriş yaptı

Geçtiğimiz günlerde RED’i satın alan Nikon, sinema sektörüne de el attı, rakiplerinin hamleleri ise merak konusu.

  • ü
  • 11 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

Nikon şaşırtıcı bir hamleyle Amerikan kamera üreticisi RED Digital Camera’yı satın aldı. Bu beklenmedik satın almayla başarılı fotoğraf makinesi üreticisi, sinema sektörüne açılmış oldu. Fotoğraf için ideal olan kamera ve lensler üreten firma, bu atılımla sinema odaklı lens üretimi eksiğini de kapatmış oldu.

Her ne kadar Nikon Z8 ve Z9 gibi modelleri video için öne çıkan modellere sahip olsa da bu kameralar film endüstrisi için yeterli görülmüyor. 2005 yılından beri aktif olarak sinema sektörü için kamera üreten RED Digital Camera’yı satın alan Nikon için, böylelikle tek eksiği sayılabilecek bu durum ortadan kalkmış oldu.

Bu hamlesiyle sektördeki faaliyet alanını dönüştürmüş olan Nikon’un bu atılımının rakiplerini de etkileyeceği bekleniyor. Bu gelişmeye henüz bir reaksiyon vermemiş olan Sony ve Canon gibi sektörün diğer devlerinin atacağı adımlar ise merak konusu.

RED Nikon’a dava açmıştı

Kameraları The Flash, The Matrix Resurrections, The Irishman gibi popüler yapımların çekiminde kullanılan RED, 2022 Mayıs’ında Nikon’a veri sıkıştırma teknolojilerini kopyaladığı gerekçesiyle dava açmıştı. Açılan dava 2023 Nisan’ında reddedildi, ancak böyle bir geçmişi olan iki şirketin bu girişimi kafaları karıştırken Nikon’un bu hamlesi için “Nikon olayı kökten çözdü.” yorumları yapıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com