Netflix, ikinci abone patlaması yaşadı: 2023’te rekor büyüme

Netflix, 2023 yılının son çeyreğinde, pandemi sonrası en büyük ikinci abone artışını yaşadı. Toplam abone sayısı 260,2 milyona ulaşan platform, yeni abonelik sistemleri ve canlı yayın gibi yeniliklerle büyümesini sürdürdü.

Önde gelen film yayın platformu Netflix, bir süredir abone stratejisini değiştirmişti. Yeni yollar deneyen Netflix’in riskli hamleleri olumlu sonuç vermiş gibi gözüküyor. Netflix’in yayınladığı verilere göre 2023 yılının son çeyreğinde Netflix abone sayısında yüksek bir artış yaşandı.

PANDEMİDEN BERİ EN BÜYÜK İKİNCİ DALGA

Netflix’in resmi yayınladığı raporlarını derleyen Business Of Apps verilerine göre Netflix, 2020’nin ilk çeyreğinde 15,77 milyon abone artışı yaşamıştı. Bunun başlıca sebebi ise dünya genelinde başlayan Covid-19 pandemisi olmuştu. Milyonlarca insan evine kapanmak zorunda kalmış ve kendine daha çok zaman ayırarak film sitelerine yönelmişti.

Pandemiden sonra Netflix, 2022’nin başında abone sayısında düşüşe gitti. Daha sonrasında 2023 yılı ile beraber Netflix durumu iyice toparladı. 2023’ün son çeyreğine gelindiğinde ise Netflix abone sayısında patlama yaşandı.

Neredeyse pandemi başlangıcına benzer bir artış 2023’ün son çeyreğinde yaşandı. Netflix 2023’ün son 3 ayında 13,1 milyon abone kazandı.

TOPLAM ABONE 260 MİLYONU AŞTI

Netflix durmadan büyümeye devam ediyor. Netflix’in dünya genelinde toplam abone sayısı 2023 sonu itibari ile 260,2 milyon oldu. 2019’un ilk çeyreğinde 148,9 milyon abonesi olan Netflix, 4 senenin sonunda abone sayısını yüzde 75 arttırdı.

Yıllara göre incelendiğinde Netflix’in abone sayısındaki devasa artış daha rahat gözlemlenebiliyor. Her yılın ikinci çeyreği baz alınarak hazırlanan yıl verilerine göre Netflix, 2011’den 2023 yılına kadar abone sayısını durmadan arttımış.

Netflix, 12 senede abone sayısını 11 katına çıkarmayı başardı. Ayrıca Netflix abone ücretlerini yıllar içerisinde hep arttırdı. Peki Netflix’in bu başarısının sırrı ne?

YENİ ABONE SİSTEMİ

Özellikle 2023’ün son çeyreğindeki artış Netflix için büyük bir başarı oldu. Netflix bu başarıyı temelde abone sistemindeki strateji değişikliğine borçlu. Netflix, birçok bölgede kullanıcıların şifrelerinin paylaşmasını yasakladı. Bunu önleyici tedbirler aldı.

Ayrıca Netflix, birçok bölgede yeni bir abone kategorisi açtı. Bu yeni kategoride kullanıcılar daha düşük ücret ödüyor fakat reklam izlemek zorunda kalıyorlar. Birçok kişi ise ekstra para ödemek istemediği için reklamlı aboneliğe yöneldi.

CANLI YAYINLAR ABONEYİ ETKİLEDİ

Netflix, 2023’ün son çeyreğinde canlı yayın gösterimine başladı. Özellikle Amerikan Güreşi olarak bilinen WWE’nin popüler “Raw” programını hizmetine ekleyen Netflix, canlı yayın içeriklerini genişletti. Bu hamle ise birçok kişinin Netflix’e abone olmasına sebep oldu.

YEREL YAPIMLAR İZLENMEYİ ARTTIRDI

Şirketin en son kazanç açıklamasında Mali İşler Direktörü Spencer Adam Neumann’ın yorumlarına göre, İngiltere’deki The Crown ve Fransa’daki Lupin gibi yerel programların büyümenin itici güçleri olarak güçlü performanslarına dikkat çekti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com