Microsoft yapay zekâ destekli okuma öğretmenini ücretsiz yaptı

Reading Coach, ilk olarak 2022'de kişiselleştirilmiş, etkileşimli alıştırmalar yoluyla öğrencilerin okuma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için başlatıldı.

  • ü
  • 20 Ocak 2024
  • ü
  • Teknoloji

Microsoft (Fotoğarf: Josep LAGO / AFP)

Microsoft, yapay zekâ destekli okuma öğretmeni Reading Coach’un (Okuma Öğretmeni) Microsoft hesabı olan herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabileceğini duyurdu.

Reading Coach, ilk olarak 2022’de kişiselleştirilmiş, etkileşimli alıştırmalar yoluyla öğrencilerin okuma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için başlatıldı. Öğrenmeye yardımcı olmak amaçlı olup metinden sese, hece kırma ve resimli sözlükler gibi özellikler içeriyor.

Ayrıca eğitimciler, Reading Coach sayesinde öğrencilerin ilerlemesini izleyebiliyor. Yakın zamanda program güncellendi ve böylelikle kişiselleştirilmiş anlatı maceraları oluşturmak için yapay zekâdan yararlanan bir “kendi hikâyeni seç” özelliği getirildi.

Reading Coach’a şu an web üzerinden önizleme olarak erişilebiliyor. Yakında da Windows uygulaması çıkacak. Microsoft, uygulamanın ilkbaharın sonlarında Canva gibi öğrenme yönetim sistemleriyle entegre olacağını söylüyor.

“En son yapay zekâ teknolojisiyle, öğrencilere kişiselleştirilmiş, ilgi çekici ve dönüştürücü okuma deneyimleri sunma fırsatına sahibiz” şeklinde açıklama yapan Microsoft, bir blog yazısında, “Okumanın bir öğrencinin akademik başarısı için temel olduğu iyi biliniyor; araştırmalar akıcı okuyucuların liseden mezun olma ve daha iyi iş bulma olasılıklarının dört kat daha fazla olduğunu gösteriyor” diyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com