Mercedes’ten insansı robot hamlesi

Otomobil devi Mercedes, Apptronik ile fabrikalarda işçilere yardımcı olması tasarlanan bir insansı robot üzerinde çalışıyor.

  • ü
  • 19 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

Görsel: Apptronik

Her geçen gün büyük bir markanın daha pazara girdiği insansı robot dünyası için pilot sezon resmen başladı. Geçtiğimiz yıl Amazon, Agility’nin Digit robotlarını belirli sipariş karşılama merkezlerinde test etmeye başlamıştı, bu yıl Ocak ayında ise Figure, BMW ile bir anlaşma yaptığını duyurdu. Şimdi ise Apptronik, Mercedes-Benz ile kurduğu ortaklık sayesinde sektöre atılıyor.

BAŞARILI OLMASI TÜM SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ

Austin merkezli robotik start-up Apptronik, “Mercedes üretiminde gelişmiş robot teknolojisine yönelik uygulamaları” belirlemek amacıyla robotunu denemek üzere Mercedes ile bir ortaklık kurdu.  Bu yeni gelişmeyle Apptronik, önde gelen bir otomotiv markasının ilgisini açıkça ortaya koyarken, Mercedes de müşterilerine hissedarlarına geleceği yakalayabildiğini ve yeniliklere açık olduğunu gösteriyor.

Eğer pilot uygulama iyi gider ve otomobil üreticisinin siparişlerinde yükseliş sağlarsa bu sadece Apptronik  için değil, bütün sektör için de önemli bir adım olacak. Girişim, başarılı olduğu takdirde, yoğun yatırımcı ilgisi çeken insansı robot sektörünün, yatırıma değer olduğunu kanıtlayacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İŞÇİLERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

1.67 m uzunluğunda 72 kg ağırlığında olan insansı robot Apollo, 25 kiloya  kadar ağırlık taşıyabiliyor ve tek şarjla dört saat boyunca çalışabiliyor. Fabrikadaki işçilerle birlikte çalışması tasarlanan Apollo, işçilerin birleştirmesi için parçaların üretim hattına getirilmesi gibi düşük vasıflı ve fiziksel olarak zorlayıcı olan manuel görevleri otomatikleştirecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com