iPhone kullanıcılarına kötü haber: Yeni uygulama Türkiye’de çalışmayacak

Apple'ın yapay zekâsı Apple Intelligence özelliklerini anlattı. iOS 18.1 ile cihazlara gelecek olan uygulamanın Türkçe olarak kullanılıp kullanılmayacağı belli oldu.

  • ü
  • 19 Eylül 2024
  • ü
  • Teknoloji

Amerika merkezli teknoloji şirketi Apple, iPhone 16 serisi lansmanında yeni piyasaya çıkartacağı yapay zekâsı Apple Intelligence özelliklerini anlattı. iOS 18.1 ile cihazlara gelecek olan yapay zekâ Türkçe olarak kullanılıp kullanılmayacağı belli oldu.

iOS 18.1 güncellemesi ile iPhone’lara gelecek olan Samsung’un yapay zekâsına, OpenAI’ın ChatGPT’sine rakip olarak tanıtılan Apple Intelligence kullanılabilir diller arasında yaygın dillerin olmaması dikkatlerden kaçmadı.

YENİ UYGULAMA TELEFONLARA NE ZAMAN GELECEK?

Ekim ayında yayınlanması beklenen Apple Intelligence, iOS 18.1 ile sadece İngilizce olarak iPhone’larda kullanıma sunulacak. Avrupa Birliği ve Çin’de bulunan yasalar ve düzenleyici komplikasyonlar nedeniyle şu anda o bölgelerde kullanılamıyor.

Öte yandan  iOS 18.1’e sahip iPhone cihazlar Apple Intelligence özelliklerini kullanabilmek için cihaz ayarlarında bulunan dil seçenekleri kısmından İngilizce’yi seçmesi gerekiyor.

APPLE INTELLIGENCE HANGİ DİLLERİ DESTEKLİYOR?

Apple, 2024 Aralık ayında ABD İngilizcesi dışında farklı İngilizce versiyonları için yerelleştirme desteği sunacak. Bu kapsamda Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Güney Afrika İngilizcesi ile birlikte İngiltere İngilizcesi de desteklenecek. 2025 yılında ise İngilizce dışındaki diller için yerelleştirme başlayacak. Ancak açıklanan diller arasında Türkçe bulunmuyor.

Desteklenecek diller arasında Çince, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Almanca, İtalyanca, Korece, Portekizce ve Vietnamca yer alıyor.

APPLE INTELLIGENCE İLE HANGİ CİHAZLAR UYUMLU?

iPhone 16
iPhone 16 Plus
iPhone 16 Pro Max
iPhone 16 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 15 Pro
iPad Pro (M1 ve daha yeni modeller)
iPad Air (M1 ve daha yeni modeller)
MacBook Air (M1 ve daha yeni modeller)
MacBook Pro (M1 ve daha yeni modeller)
iMac (M1 ve daha yeni modeller)
Mac mini (M1 ve daha yeni modeller)
Mac Studio (M1 Max ve daha yeni modeller)
Mac Pro (M2 Ultra)

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com