Yeni ChatGPT yüz ifadelerinden duyguları okuyabiliyor, flörtleşebiliyor

ChatGPT’nin yeni versiyonu GPT-4o yazılı, sesli ve görsel bilgileri algılayıp eş zamanlı olarak yanıt verebilmesiyle, yarışta rakiplerinin önüne geçti.

  • ü
  • 14 Mayıs 2024
  • ü
  • Teknoloji

Teknoloji şirketi OpenAI, yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT’nin yeni versiyonu olan GPT-4o’yu tanıttı.Yeni nesil sohbet robotu, uygulamaya abone olmayanlar da dahil herkesin kullanımına açık hale getirilecek.

GPT-4o, önceki versiyonlarına göre daha hızlı ve gündelik konuşma diline daha yakın, hatta zaman zaman ‘flörtöz’ bir dil kullanıyor.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre; yeni versiyonun görselleri ‘okuyabildiği’ ve yüz ifadelerinden duyguları ayırt edebildiği de belirtiliyor. GPT-4o ayrıca, kullanıcılarla sesli diyaloğa girebiliyor,  ‘hafızası’ sayesinde daha önce verdiği yanıtları da hatırlayabiliyor. Yapay zeka sohbet robotunun yeni versiyonu, daha kolay bir sohbet diline sahip ve sorulara anında yanıt veriyor.

YENİ SÜRÜMÜN KUSURLARI NELER?

GPT-4o’nun sesli versiyonunun kullanıldığı canlı tanıtım gösterisinde, yapay zekâ robotu bir kağıda yazılmış olan basit bir denklemin çözümüne dair – denklemi çözmektense – faydalı tavsiyelerde bulunmakla yetindi.

Bazı bilgisayar kodlarını analiz etti, İtalyanca ve İngilizce çeviriler yaptı ve gülümseyen bir insanı gösteren bir fotoğraftan o insanın duygularını okudu.

‘LÜTFEN DUR, BENİ UTANDIRIYORSUN’

Amerikan aksanıyla İngilizce konuşan yumuşak bir kadın sesinin kullanıldığı robot, tanıtım toplantısına gelen davetlileri “nasıl olduklarını sorarak” karşıladı. Bir övgüyle karşılaştığındaysa, “Lütfen dur, beni utandırıyorsun” yanıtını verdi.

Robot tanıtımda kusursuz değildi; bir noktada gülümseyen bir adamı tahta bir yüzeyle karıştırdı ve henüz gösterilmemiş bir denklemi çözmeye başladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com