Google’ın yeni rakibi OpenAI: Arama motoru SearchGPT’yi duyurdu

OpenAI, internet üzerinden bilgiye gerçek zamanlı erişim sağlayan SearchGPT ile arama pazarına giriş yaptı.

  • ü
  • 27 Temmuz 2024
  • ü
  • Teknoloji

Google'ın yeni rakibi OpenAI, yeni arama motoru SearchGPT'yi duyurdu

ABD merkezli yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI, yapay zekâ destekli arama motoru SearchGPT’yi tanıttı. Yeni ürün, aynı zamanda kullanıcıların arama sonuçlarını özetliyor. ChatGPT’ye entegre edilecek gelişmiş özellikler sunması beklenen SearchGPT, şu anda sadece 10 bin test kullanıcısının erişimine açıldı.

The Verge’den Türkiye’nin aktardığına göre; OpenAI, internet üzerinden bilgiye gerçek zamanlı erişim sağlayan SearchGPT ile arama pazarına giriş yaptı. SearchGPT, kullanıcıya “Ne arıyorsunuz?” diye soran bir metin kutusuyla açılıyor. Ancak, düz bir bağlantı listesi sunmak yerine, arama sonuçlarını düzenleyip anlamlandırıyor.

DETAYLI ARAMA SEÇENEKLERİ SUNUYOR

Örneğin, müzik festivalleri hakkında bilgi arayan bir kullanıcıya, etkinliklerin kısa açıklamalarını ve atıf bağlantılarını sunuyor. Domatesin ekim zamanı hakkında arama yapan bir kullanıcıya ise, bitkinin farklı türlerini sıralıyor. Ayrıca, sonuçların ardından takip soruları sorabilir veya ilgili diğer bağlantıları açabilirsiniz. “Görsel cevaplar” adı verilen bir özellik de bulunuyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

SEARCHGPT NASIL KULLANILIR?

Şu anda sadece bir prototip olan SearchGPT, GPT-4 model ailesi tarafından destekleniyor. OpenAI sözcüsü Kayla Wood, hizmetin başlangıçta yalnızca 10 bin test kullanıcısına açık olduğunu belirtti. Wood, OpenAI’ın üçüncü taraf ortaklarla çalıştığını ve arama sonuçlarını oluşturmak için doğrudan içerik beslemelerini kullandığını söyledi. Şirketin nihai amacı, arama özelliklerini doğrudan ChatGPT’ye entegre etmek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com