Eski Twitter çalışanları yapay zekâ destekli haber uygulaması geliştirdi

Eski Twitter mühendisleri tarafından yönetilen ekip, Particle News isimli yapay zekâ destekli bir haber uygulaması geliştirdi. 

  • ü
  • 27 Şubat 2024
  • ü
  • Teknoloji

İnsanların habere erişiminde yapay zekânın nasıl kullanılabileceğini araştıran eski Twitter mühendisleri tarafından yönetilen bir ekip, haber özetleyen bir girişim ile geldiler. Geçtiğimiz hafta sonu özel beta sürümü yayımlanan Particle News isimli uygulamanın, okurlara “çok perspektifli” ve kişiselleştirilmiş bir okuma deneyimi sunması planlanıyor. Uygulamanın bunları yaparken yazarları ve yayıncıları ise adil bir şekilde tazmin edeceği öne sürülüyor.

Yapay zekânın hızla küçülmekte olan haber ekosistemine etkisinin tartışıldığı bir dönemde ortaya çıkan Particle’ın iş modeli henüz belli olmasa da, uygulama sektörel endişeleri de beraberinde getirdi. Yapay zekâ tarafından özetlenen haberlerin, yayıncıların internet sitelerine yapılan tıklamaları sınırlandırması ihtimali, yayıncıların reklam yoluyla elde ettikleri gelirlerin de azalmasına yol açabilir.

KURUCULARI ESKİ TWITTER ÇALIŞANLARI

Haberlerin okunmasını yapay zekâ kullanarak kolaylaştırmayı amaçlayan Particle, Twitter’ın eski Ürün Yönetimi Kıdemli Direktörü Sara Beykpour tarafından geçen yıl kuruldu. 2015 – 2021 yılları arasında Twitter’da çalışan ve Twitter Blue, Twitter Video ve conversations gibi ürünler üzerinde çalışan ve twttr adlı deneysel uygulamaya öncülük eden Beykpour’un kurucu ortağı ise hem Twitter hem de Tesla’da kıdemli mühendis olarak yer almış olan Marcel Molina.

PARTICLE’IN İŞLEVİ

Beykpour Threads’teki paylaşımında Particle’la ilgili “Bazen yalnızca manşetlere vaktimiz varmış gibi geliyor. Ama daha fazlasını daha hızlı anlamak da istiyoruz… Haberlerle olan etkileşim biçimimizi dönüştürmek için yapay zekâ kullanımının ilk aşamalarındayız.” sözlerine yer verdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Okuyuculara çeşitli kaynaklardan alınan bilgileri maddeler hâlinde özetlenmiş olarak sunan Particle, “bir hikayenin zaman içinde nasıl geliştiğini öğrenmek” isteyen kullanıcılara  daha derine inme seçeneği de sunuyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com