Dev şirket elindeki elektrikli araçları satıp benzinliye geçiyor

Dünyanın en büyük araç kiralama şirketi Hertz, elektrikli araçlardan ilgi azlığı ve bakım maliyetlerinin fazlalığı yüzünden vazgeçiyor. Şirket elinde bulundurduğu 50 bin Tesla aracından 20 binini satma kararı aldı.

  • ü
  • 14 Ocak 2024
  • ü
  • Teknoloji

Dünyanın en büyük araç kiralama şirketlerinden Hertz, elindeki 20 bin Tesla aracı ilgi azlığı ve maliyet yüksekliği sebebiyle satma kararı aldı. Şirket bu araçların yerine benzinli araç almayı planlıyor.

Hertz’den önceki gün yapılan açıklamaya göre, şirket ABD’deki 50 bin elektrikli araç filosundan 20 binini satacağını açıkladı ve elde edilen parayla eski moda benzinli arabalar alacaklarını duyurdu.

Hertz, geçtiğimiz yıl iflastan kurtulduktan sonra büyük bir iddiayla 2022 sonuna kadar filosuna 100 bin Tesla ekleyeceğini açıklamıştı. Ancak Ekim 2023’e gelindiğinde, sadece 35 bin Tesla satın almışlardı.

Şirket aynı zamanda 2022’de Polestar ve GM’den beş yıl içinde toplam 240 bin elektrikli araç satın alacağını duyurmuştu. Ancak Hertz, elektrikli araç talebinin azaldığını ve bakım maliyetlerinin arttığını iddia ederek bu araçları satma kararı aldı. Bu satışlar, Tesla’nın fiyatlarını düşürmesine bağlı olarak Hertz’e yaklaşık 245 milyon dolarlık bir zarar getirecek gibi görünüyor. Elektrikli araç olayı, biraz “ampül patlatan” bir duruma dönüştü…

ŞİRKET 145 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Hertz Corporation dünya çapında 145 ülkede etkinlik gösteren Amerikan oto kiralama şirketi. Hertz Global Holdings Inc’in yan kuruluşlarından biri.  Merkezi Park Ridge, New Jersey’de bulunuyor. Kasım 2012 itibarıyla ABD’nin en büyük ikinci araç kiralama şirketi konumuna yükseldi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com