Çinli BYD, Tesla’nın tacını elinden alıyor

Tesla 1 numaralı elektrikli araç satıcısı konumunu BYD'ye kaptırdı.

  • ü
  • 19 Şubat 2024
  • ü
  • Teknoloji

İç pazarı domine eden Çinli elektrikli otomobil üreticisi Build Your Dreams (BYD), sınır ötesine açılma hamlelerini genişletiyor. 2023’ün son çeyreğinde 526 bin tamamen elektrikli araç satan BDY, ilk kez Elon Musk’ın Tesla’sını bir çeyrekte geride bırakarak elektrikli araç satışlarında zirveye yerleşti.

Tesla 2023 yılının son çeyreğinde BYD’nin gerisinde kalsa da yıllık tabloda 1.8 milyon tamamen elektrikli araç satışıyla birinciliğini koruyor. Ancak, BYD’nin geçen yılın son çeyreğinde yaptığı hamleyle, Tesla yükselen denizaşırı rakibiyle tampon tampona yarışıyor.

Warren Buffett destekli batarya üreticisi BYD, kendi bataryalarını seri üretme kabiliyeti sayesinde otomobil üreticisine dönüşerek hızla büyüdü. Elektrikli araç satışlarını bir önceki yıla göre %73 artırarak 1.57 milyon araç teslim eden şirket, bir o kadar da kablolu hibrit araç sattı.

AVRUPA AÇILIMI

Uluslarası teslimatları 2023 yılında 3 kattan fazla artan BYD, hâlâ her 10 satışından 9’unu Çin piyasasında yapıyor olsa da, 2030 yılında Avrupa’da yıllık yaklaşık 800.000 araç satıyor olmayı planlıyor. Ancak Avrupa Komisyonu’nun Çin’den AB ülkelerine ithal edilen elektrikli otomobillere yönelik başlattığı sübvansiyon soruşturması BYD’nin hedefleri için risk teşkil ediyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Otomobil fiyatlarının devlet sübvansiyonlarıyla yapay olarak düşük tutulduğu tezinin de incelendiği soruşturmanın, Çin elektrikli otomobillerine yönelik gümrük vergilerinin arttırılmasıyla sonuçlanacağı düşünülüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com