Avrupa’da internet hızları: İzlanda zirvede, Türkiye sondan ikinci

Avrupa'da internet hızı en yüksek ülke 279,55 Mbps ile İzlanda. Türkiye, ortalama 32,89 Mbps ile en yavaş internet hızına sahip ülkeler arasında yer alıyor. Almanya ise beklenmedik bir şekilde komşularının oldukça gerisinde kalıyor.

İnternet artık hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Günlük hayatta her iş için bir internet bağlantısı mevcut. Hatta birçok ev içerisinde elektronik aletler, ışık, perde, musluk gibi en temel işler bile internet üzerinden kontrol ediliyor.

Peki, internet bu kadar önemliyken Avrupa ülkelerinin internet hızı ne? Avrupa’da en hızlı internet hangi ülkede? Türkiye’nin ortalama internet hızı ne?

İZLANDA UÇUYOR

İngiltere merkezli altyapı şirketi cable.co.uk, 2024 yılı ülkelerin ortalama internet hızı raporunu yayınladı. Rapora göre İzlanda 279,55 Mbps internet hızı ile en yüksek internet hızına sahip. Arından Avrupa kıtasının batısında, Manş Denizi’nde bulunan Manş Adaları’ndan biri olan Jersey ise ikinci oldu. Jersey’de 2024 yılında ortalama internet hızı 273,51 Mbps olarak hesaplandı.

Ardından gelen ülkeler ise şöyle: Lihtenştayn 222,98 Mbps; Danimarka 199,89 Mbps; Andorra 188,49 Mbps; Hollanda 188,49 Mbps; Cebelitarık 180,91 ve Fransa 176,97 Mbps.

ALMANYA GERİDE KALDI

Avrupa’da en hızlı internet kıtanın batı ve kuzey ülkelerinde bulunuyor. Özellikle ada ülkelerinde gözle görülür bir yüksek oran var. Batı ülkelerinde ise Almanya’nın interneti komşuları ile kıyaslandığında oldukça yavaş kalıyor. Almanya’da ortalama internet hızı 87,77 Mbps. Almanya’nın komşusu Danimarka 210,53 Mbps; Hollanda 188,49 Mbps; Fransa 176,97 Mbps; İsviçre 161,88 Mbps ve Belçika 124,78 Mbps ortalama hıza sahip.

Almanya teknolojisi ve ekonomisi ile gelişmiş bir ülke olsa da maalesef ki telefon ve internet gibi birçok altyapı sisteminde eski teknolojileri kullanıyor, günün teknolojisine ayak uyduramıyor.

Kıtanın doğusuna doğru geldikçe ortalama internet hızı düşüyor. Burada internet hızı 30 Mbps’lere kadar düşüyor.

EN YAVAŞ TÜRKİYE

Türkiye Avrupa’da en düşük internet hızına sahip ülkelerinin başında yer alıyor. Türkiye’nin 2024 ortalama internet hızı 32,89 Mbps olarak hesaplandı. Yani Türkiye birçok Avrupa ülkesinden 8 kat daha yavaş internet kullanıyor.

Arnavutluk ise 29,87 Mbps ile kıtadaki en yavaş interneti kullanıyor. Hemen ardından Türkiye yer alıyor. Türkiye’den sonra diğer bakan ülkeleri sıralanıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com