Apple’ın yeni cihazı Vision Pro ABD pazarına çıktı

7 yılın ardından piyasaya yeni bir cihazla gelen Apple’ın Vision Pro’su ABD raflarında yerini aldı.

  • ü
  • 02 Şubat 2024
  • ü
  • Teknoloji

Teknoloji meraklıları tarafından uzun zamandır beklenen Apple’ın yeni cihazı Vision Pro ABD’de Apple raflarında yerini aldı. İlk incelemeler henüz net bir fikir veremese de Vision Pro’nun, Apple müşterilerini cihazın 3500 dolara değecek bir deneyim sunacağına ikna edebilirse giyilebilir teknolojinin “iPhone anını” sunma potansiyeline sahip olduğu düşünülüyor.

Diğer teknoloji devlerinin şimdiye kadarki tüm çabalarına rağmen, oyuncular için yeni bir araç olmaktan öteye geçemeyen, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik başlıklarının kaderinin Apple, Vision Pro’yu hem iş hem de oyun dünyası için elzem bir ürün olarak pazarlayabilirse değişebileceği düşünülüyor. Apple’ın şimdiye kadar, ön satışlarda 180 bin Vision Pro sattığı tahmin ediliyor, bu rakamın yıl sonuna kadar 400 bine ulaşacağı öngörülüyor.

VISION PRO DENEYİMİ

Vision Pro kayak gözlüğünü andıran bir çeşit bilgisayar olmasına rağmen deneyenler çok hafif ve kullanımının rahat olduğunu belirtti. Cihaz kullanıcının gözleri ve elleri ile eşleşmeyi sağlayıp bulunulan odayı taradıktan sonra, göz hareketleri ve küçük parmak hareketleriyle kontrol edilebilir, iOS benzeri bir arayüzle kullanıma hazır hâle geliyor.   

Fotoğraf ve videoları 3D dahil çeşitli boyutlarda görüntülemeye imkân tanıyan Vision Pro, bilgisayarınızı daha büyük bir ekrana dönüştürmek ya da Vision Pro’yu fiziksel klavye ile kullanabilmek için Mac bilgisayarlarla senkronize edilebilir.

Cihazın benzerlerinden hafif olmasının nedeni bataryanın başlıktan ayrı olması. Ancak bu bataryanın kabloyla bağlı bir şekilde sizin yanınızda durması gerektiği anlamına geliyor. Bataryanın pozisyonu dışında, sanal klavye, tek kişilik bir cihaz olması ve yüksek fiyatıyla Vision Pro’nun tüketici kitlesinin Apple fanlarıyla sınırlı kalacağı tahmin ediliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com