Amazon’dan yapay zekâ için 150 milyar dolar

Amazon yapay zekâ ve gelişen teknolojiyle artan dijital hizmet talebini karşılamak için veri merkezlerine 150 milyar dolar ayırıyor.

  • ü
  • 30 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

Dijital altyapı alanında devasa bir büyümeye hazırlanan Amazon, veri merkezlerinin geliştirilmesi için 150 milyar dolar ayırıyor. Şirketin önümüzdeki 15 yıl içinde şu ana kadarki en büyük yatırımlardan biri olan bu stratejik hamle, yapay zekâ uygulamaları ve çeşitli dijital hizmetlere yönelik artan talebi karşılayabilmek için yeteneklerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

DEVASA BİR YATIRIM

Bloomberg’in haberine göre bu harcama çılgınlığı, Amazon’un peşinden gelen rakibi Microsoft karşısında, yaklaşık iki katı paya sahip olduğu bulut hizmetleri pazarındaki birinciliğini korumasını da sağlayacak.

Şirket içi bir rapora göre, Amazon’un 1,45 milyon işletme tarafından kullanılan bulut bilişim iştiraki Amazon Web Services (AWS) Başkan Yardımcısı Kevin Miller, kapasiteyi önemli ölçüde artırdıklarını vurguladı. Miller, Seattle merkezli firmanın veri merkezlerini genişletmeye yönelik yapılan yatırıma ilişkin “Bence bu bize müşterilere daha yakın olma olanağı sağlıyor.” yorumunda bulundu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Virginia ve Oregon’da hâlihazırda var olan veri merkezlerini genişleten Amazon; Mississippi, Suudi Arabistan, Malezya ve Tayland gibi küresel bölgelerde de yeni merkezler açmayı hedefliyor. Tüm bunları yaparken emisyon hedeflerini karşılamak için karbonsuz ve hidroelektrik enerjiye erişimi olan yerlere yatırım yapan şirket sürdürülebilirliğe olan bağlılığını gösteriyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com