Adobe Türkiye fiyatları cep yakacak: Yüzde 300 zam

Dünyanın en büyük grafik yazılım sağlayıcısı Adobe, Türkiye için yeni bir karara imza attı. Creative Cloud tarifelerine yüzde 300'lük zam kapıda.

  • ü
  • 04 Mart 2024
  • ü
  • Teknoloji

Adobe, Türkiye’deki Creative Cloud kullanıcılarına 5 Mart Salı gününden itibaren fiyatlarında ciddi bir artış yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Adobe Türkiye’deki abonelik fiyatlarına yüzde 300’e varan oranda bir zam yapılıyor. Amerika merkezli şirketin yurt dışındaki abonelik fiyatları ise yüzde 9 oranında artışla 55 dolardan 60 dolara yükselecek.

YENİ FİYATLARLA ŞOK EDİCİ BİR ARTIŞ

Adobe’nin duyurusuyla, Creative Cloud’un tüm uygulamaları ve 100 GB bulut depolama alanını kapsayan paketin aylık fiyatı 200 TL’den 777 TL’ye çıkıyor. Aylık ödeme için yapılan bu artış yüzde 288’lik bir zamma işaret ediyor.

Yıllık abonelik ücreti ise eski 2 bin 300 TL’nin yerine 5 Mart’tan itibaren 10 bin 400 TL olarak belirlendi. Bu artış, yüzde 352’lik bir artış anlamına geliyor.

GRAFİK TASARIMCILAR ADOBE’NİN KARARIYLA SARSILDI

Adobe’nin fiyat politikasındaki bu radikal değişiklik, grafik tasarımcılar ve sanatçılar arasında derin bir hayal kırıklığı oluşturdu. Creative Cloud aboneleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getirdiler.

Birçok kullanıcı uzun süredir kullandıkları Creative Cloud’un artık ulaşılamaz bir lüks haline geldiğini düşünüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com