Adobe küresel boykotla karşı karşıya

Photoshop'un da üreticisi olan Adobe, kullanıcıların kişisel verilerini yapay zekâ çalışmalarında kullandığı için kitlesel bir boykot ihtimaliyle karşı karşıya kaldı.

  • ü
  • 10 Haziran 2024
  • ü
  • Teknoloji

Dünya’nın on büyük grafik ve medya yazılımlarını üreten ABD merkezli Adobe’nin hizmet koşullarında Şubat ayında yapılan bir güncelleme kullanıcıların tepkisini çekti. Böylece yapay zekâ özelliklerini kullanıma sunmak için acele eden şirketler ile içeriklerinin farkında olmadan bu sistemleri eğitmek için kullanılmasından korkan kullanıcılar arasındaki güven eksikliğine bir yenisi eklenmiş oldu.

KULLANICI BİLGİLERİNİ KULLANDI MI?

Photoshop’un üreticisi Adobe, geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına bir bildirim göndererek, “içeriğinize hem otomatik hem de manuel yöntemlerle erişebileceğimizi açıklığa kavuşturduğunu” belirttiği TOS güncellemelerini bildirdi. Dil ayları önce değişmiş olsa da, Şubat ayında, güncellemelerin ekran görüntüleri ve TOS’un diğer bölümleri X’te viral oldu. Amerika’ra televiziyon kanallarında yemek programları yapan Alton Brown gibi bir çok Adobe müşterisi şirketin ürünlerini kullanmayı askıya aldıklarını açıkladılar.

KÜRESEL BOYKOTLA KARŞI KARŞIYA

Morning View haber sitesininde yayınlanan habere göre Adobe, kitlesel bir boykot ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Firma, çok hızlı bir açıklama ile kullanıcı içeriğinin üretici yapay zekâ modelleri için eğitim verisi olarak kullanılmadığını, TOS’un da bu konuyla ilgili dilin on yıldan uzun bir süredir neredeyse hiç değişmediğini duyurdu. Bu bilgiyi The Verge ve The Register gibi yayın organları da doğruladı. Ancak yine de Adobe’nin Baş Ürün Sorumlusu Scott Belsky, bildirimdeki dilin “belirsiz” olduğunu ve güven ve şeffaflığın bugünlerde çok daha önemli olduğunu ifade etti.

DİKKATLERDEN KAÇMIYOR

Yaratıcı yazılım alanındaki hakimiyetiyle kötü bir üne sahip olan Adobe, müşterilerini küçümseyecek gerçek ya da algılanan her türlü hamlesi tüketicilerin dikkatinden kaçmıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com