Yine geriden gelerek kazandı: Ergin Ataman’dan çifte kupa

Euro League çeyrek final serisinde 2-1 geriden gelerek İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv’i 3-2 mağlup eden ve Final Four’da da şampiyonluğu kazanan Ergin Ataman’lı Panathinaikos, 2-0 gelerek Olympiakos’u da 3-2 yenerek Yunanistan şampiyonu oldu.

Türk basketbol koçu Ergin Ataman, Yunanistan’da zoru başarmaya devam ediyor. Euro League çeyrek final serisinde 2-1 geriden gelerek İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv’i 3-2 mağlup eden ve Final Four’a kalan Panathinaikos, finalde Real Madrid’i yenerek Avrupa’nın en büyüğü olmuştu. Ergin Ataman’lı Panathinaikos, Yunanistan Ligi’nde de benzer bir sona imza attı. Seride 2-0 geride olduğu Olympiakos’u 3-2 yenen Ataman’lı Panathinaikos, Yunanistan şampiyonu oldu.

Panathinaikos’un koçu Ergin Ataman, Euro League kupasını kaldırırken… (Fotoğraf: Odd ANDERSEN / AFP)

PANATHINAIKOS SEZONU ÇİFTE KUPAYLA TAMAMLADI

Yunanistan Basketbol Ligi final serisi beşinci ve son maçında Olympiakos’u 87-82 yenen Ergin Ataman’ın başantrenörlüğünü yaptığı Panathinaikos, 2-0 geriden gelerek rakibine 3-2 üstünlük kurdu ve şampiyon oldu. Bu zaferle Ergin Ataman, Panathinaikos’taki ilk sezonunda EuroLeague’den sonra Yunanistan Ligi şampiyonluğunu kazanma başarısı da gösterdi. Panathinaikos’ta Kostas Sloukas, 29 sayı ile maçın yıldızı oldu. Sloukas, Euro League’de de MVP seçilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com