Yaz Olimpiyatları öncesi Ebrar Karakurt’a jest: Adı Centre Pompidou’nun duvarında

milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un adı, dünyanın en ezber bozan mimari yapılarından biri olan Paris Center Pompidou Modern Sanatların cephesine yazıldı. 

  • ü
  • 24 Temmuz 2024
  • ü
  • Spor

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’na saatler kala, milli voleybolcu Ebrar Karakurt’un adı, dünyanın en ezber bozan mimari yapılarından biri olan Paris Center Pompidou Modern Sanatların cephesine yazıldı.

YAZ OLİMPİYATLARIN ÖNCESİ KARAKURT’A JEST

2024 Yaz Olimpiyatları veya resmî adıyla Games of the XXXIII Olympiad, Paris’te 26 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından organize ediliyor. Böylece Paris, tam 100 yıl sonra olimpiyatlara yeniden ev sahipliği yapacak.

 

Ebrar Karakurt (FOTOĞRAF: JOHN THYS / AFP)

KAPTAN KARAKURT’UN İSMİ YAKIŞTI

Bu önemli etkinlik öncesi, Paris’in mimari ikonlarından biri olan Centre Pompidou’nun duvarları Türkiye Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı Ebrar Karakurt’un ismi ile kapatıldı.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SANAT MERKEZİ

1970’li yıllarda kariyerlerinin henüz başındaki Renzo Piano ve Richard Rogers’ın ortak tasarımı olan, günümüzde Paris’in en önemli sanat merkezlerinden biri olan Centre Pompidou, dünyanın farklı noktalarından gelen çağdaş sanat eserlerini bulunduruyor. İlk olarak 1971 yılında, dönemin Fransa Başkanı Georges Pompidou’nun isteği üzerine düzenlenen uluslararası yarışmayı Piano ve Rogers’ın inşa edilen bu yapı, 1977’de tamamlanmış ve bu tarihten itibaren Paris’in -ve modern mimarinin- en önemli yapılarından biri olmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com