Ünlü Apex Legends espor turnuvası canlı yayında hacklendi: Turnuva ertelendi

Apex Legends Global Series şampiyonasının Kuzey Amerika ayağında yaşanan olay karşısında seyirciler şaşkınlığa uğradı. Turnuva esnasında büyük takımlarda oynayan 2 profesyonel oyuncu canlı yayında hacklendi.

  • ü
  • 19 Mart 2024
  • ü
  • Spor

FPS türündeki battle royale oyunu, Respawn ve Electronic Arts gibi iki büyük yapımcının imzasının olduğu Apex Legends, espor dalında da öne çıkan yapım olmayı başardı. Dünya çapında büyük turnuvaların gerçekleştirildiği Apex Legends’ta, dün yapılan maçlardan birinde herkesin ağzını açık bırakacak bir olay yaşandı. Apex Legends Global Series Şampiyonası’nın Kuzey Amerika finalleri sırasında profesyonel oyuncular hacklendi. Ünlü oyuncuların saldırıdan etkilendiği anlar canlı yayınlara yansıdı.

TURNUVA ERTELENDİ

Yaşanılan olayların ardından büyük bir endişeye sahip olduğunu açıklayan Apex Legends Espor yönetimi Kuzey Amerika’da gerçekleştirilen finalleri erteleme kararı aldı.

Electronic Arts ve Respawn’dan finallerin ne zaman devam edeceğine dair bir açıklama gelmezken riskin de hâlâ devam edip etmediği de bilinmiyor.

SALDIRIDA 2 OYUNCUYA HİLE EKLENDİ

Pazar günü oynanan maç sırasında dünyaca ünlü 2 profesyonel espor oyuncusu hackten etkilendi: Genburten ve ImperialHal. Türk asıllı Avustralyalı oyuncu Genburten ve ImperialHal hack’lendikleri anları X hesaplarından paylaştılar.

Genburten:

ImperialHal:

Paylaşılan videolarda iki oyuncunun da hacklerden etkilendiği görülürken Geburten hack sayesinde oyundaki diğer oyuncuların hepsini oyundaki duvarlara rağmen görebilir hâle geldi. ImperialHal ise hack sayesinde aimbot’a sahip oldu. Bir anda neye uğradığını anlamayan Geburten “Herkesi görebiliyorum!” diyerek yaşanılan olayın ardından maçtan çıkıyor. ImperialHal ise hedeflemeyi otomatikleştirmeye yarayan aimbot’a sahip olduğunu fark ettiği anda herkese haber veriyor.

SALDIRGAN GÜVENLİK AÇIĞI BULMUŞ OLABİLİR

Apex Legends oyuncularını kimin hacklediği ise henüz belli değilken konu hakkında detaylı bir açıklama da gelmiş değil. Yapılan saldırının hile karşıtı korumalar yoluyla olmuş olabileceği söylentileri dolaşıyor. Ayrıca saldırganın direkt olarak oyuncuların bilgisayarını çalıştırmasını sağlayan bir RCE (uzaktan kod yürütme) güvenlik açığı bulmuş olabileceği konuşuluyor.

Apex Legends, Star Wars: Jedi Survivor stüdyosu Respawn Entertainment tarafından geliştirilen, oynaması ücretsiz, takım tabanlı bir battle royale nişancı oyunudur. Fortnite’a rakip olarak başlatılan oyun, kısa süre önce beşinci yıldönümünü kutladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com