UEFA’nın ‘bozkurt işareti’ kararı nedeniyle topa giren Dışişleri, Almanya’yı hedef aldı

Dışişleri Bakanlığı, UEFA'nın Merih Demiray kararı ile ilgili başka bir açıklama yayımladı. Bakanlık ayrıca, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

  • ü
  • 03 Temmuz 2024
  • ü
  • Spor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan (FOTOĞRAF: AFP)

Suriye politikasını eleştirenleri vatan haini’ ilan eden Dışişleri Bakanlığı UEFA’nın Merih Demiray kararı ile ilgili başka bir açıklama yayımladı. Bakanlık, Avusturya maçında bozkurt sevinci yapan Merih Demiral hakkında UEFA tarafından açılan disiplin soruşturmasının kabul edilemez olduğu öne sürdü. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

‘BOZKURT’ İŞARETİ TARİHİ SİMGEYMİŞ

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımımız ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında dün (2 Temmuz) oynanan futbol maçının ardından UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması kabul edilemez.

Diğer taraftan, Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023’te yayımladığı raporda, her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve “bozkurt” işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir.

Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz.

ALMAN BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com