U20’de çifte başarı: İtalya’yı yenen gençler Avrupa Şampiyonu oldu

Türkiye 20 Yaş Altı Kadın Voleybol Milli Takımı, finalde İtalya'yı 3-2 yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. U20 Erkek Voleybol Milli Takımı ise, Balkan Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

  • ü
  • 17 Ağustos 2024
  • ü
  • Spor

Türkiye 20 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde İtalya’yı 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Türkiye 20 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nın finalinde İtalya ile karşılaştı.

Bulgaristan ve İrlanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda grubunu 7’de 7 yaparak lider bitiren ay-yıldızlılar, yarı finalde Polonya’yı mağlup ederek finale yükselmişti.

Milli takım, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da oynanan ve 117 dakika süren final maçında İtalya’yı 22-25, 25-16, 25-19, 17-25 ve 15-11’lik setlerle 3-2 yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

RÜYA TAKIMI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Final karşılaşmasının ardından yapılan törende ilk olarak turnuvanın rüya takımı ödülleri sahiplerini buldu. Milli takımdan Liza Safronova ‘En İyi Smaçör’, Beren Yeşilırmak ‘En İyi Pasör Çaprazı ve Dilay Özdemir ‘En İyi Pasör’ ve ‘En Değerli Oyuncu (MVP)’ ödüllerinin sahibi oldu.

Dilay Özdemir’e ‘En İyi Pasör’ ödülünü TVF Milli Takımlardan Sorumlu YKÜ Bahar Mert takdim etti. Avrupa şampiyonu 20 Yaş Altı Kadın Milli Takımımıza madalya ve kupasını ise TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Bulgaristan Voleybol Federasyonu Başkanı Lubomir Ganev takdim etti.

U20 ERKEK VOLEYBOL MİLLİ TAKIMI DA BALKAN ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Öte yandan, 20 Yaş Altı Erkek Milli Takım, Sırbistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda Balkan üçüncüsü oldu.
Haberin Devamı

Milliler, üçüncülük maçında Yunanistan’ı 3-2 (25-22, 23-25, 25-15, 17-25, 17-15) mağlup etti ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com