Türkiye, Portekiz karşısında sınıfta kaldı

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu ikinci hafta maçında Türkiye ile Portekiz karşılaştı. Türkiye, Montella’nın “Dersimize çok iyi çalıştık” demesine rağmen çok kötü bir oyunla sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

(FOTOĞRAF: OZAN KOSE / AFP)

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu ikinci hafta maçında Türkiye ile Portekiz karşılaştı. Türkiye, Montella’nın “Dersimize çok iyi çalıştık” demesine rağmen çok kötü bir oyunla sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Portekiz grup birinciliğini garantilerken; Türkiye, ikincilik için Çekya ile karşı karşıya gelecek.

Euro 2024 F Grubu’ndaki Türkiye-Portekiz maçının heyecanı Dortmund sokaklarında ve meydanlarında sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Türk Futbol Federasyonu’nun “Bu maçta beyaz forma giyin” çağrısına rağmen şehirde kırmızı renk hakimdi. Gurbetçilerimizin yoğun şekilde yaşadığı Dortmund’da doğal olarak Türk taraftarlar bariz bir şekilde çoğunluğu oluşturuyordu.

DORTMUND’DA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Türk taraftarlar, Gürcistan maçında olduğu gibi şehrin en büyük meydanında buluştu. Taraftar otobüsü de meydanda hazırdı. Taraftarlar marşlar, türküler, şarkılar ve tezahüratlar eşliğinde coşkunun doruklarına ulaşırken; yakılan meşaleler, sallanan bayraklar ortamı bir hayli renklendirdi.

(FOTOĞRAF: OZAN KOSE / AFP)

Binlerce taraftar, Almanya saatiyle 14.00’te meydandan stadyuma doğru hareket etti. Yine marşlar, türküler, şarkılar söyleniyordu. Alman polisi de bu arada sıkı önlem alıyordu. Taraftarların arkasından da temizlik araçları kirlenen yolları hemen temizliyordu.

Stadyuma varıldığında coşku daha da arttı. Stadyuma giden yol üzerinde seyyar satıcılar üzerinde Portugal-Turkey tazılı atkı, şapka gibi ürünler satıyor, kimileri de yüz boyuyordu.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında Portekizle karşılaştı. (Mehmet Toplaoğlu – Depo Photos)

QUARESMA’YA SEVGİ GÖSTERİSİ

Maça bir buçuk saat kala takım otobüsleri stadyuma giriş yaptı. Önce Türk Milli Takımı’nın otobüsü geldi. Otobüsün etrafını saran Türk taraftarlar tezahüratlarla oyunculara destek verdi. Birkaç dakika sonra da Portekiz otobüsü Türk taraftarların ıslıkarıyla stada girdi. Maç başlamadan önce Beşiktaş’ın eski yıldızı Ricardo Quaresma, Portekiz’in yayıncı kuruluşuna karşılaşmayı yorumladı. Türk ve Portekizli taraftarlar Quaresma’ya sevgi gösterisinde bulundu.

(FOTOĞRAF: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

MONTELLA’DAN FARKLI 11

Türkiye maça kalede Altay Bayındır, defansta Zeki Çelik, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, orta alanda Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, ileri de de Barış Alper Yılmaz 11’i ile başladı. Montella, Gürcistan maçına göre 4 değişiklik yaptı.

(FOTOĞRAF: OZAN KOSE / AFP)

PORTEKİZ BİR ANDA 2-0 YAPTI

Maçın ilk dakikalarında dengeli bir oyun vardı. İlk şutu Ronaldo çekerken; ilk ciddi pozisyonu Kerem Aktürkoğlu ile Türkiye buldu. Ne var ki Portekiz 21. dakikada Bernardo Silva’nın golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra defanstan top çıkarmakta zorlanan Türkiye, 28. dakika Portekiz baskısında panikleyip Samet Akaydın ile meşin yuvarlağı kendi ağlarımıza yolladı: 0-2.

(FOTOĞRAF: OZAN KOSE / AFP)

TRİBÜNLERDEN ARDA GÜLER TEZAHÜRATI

Bu golden sonra tribünler ‘Arda Güler’ tezahüratı yapmaya başladı. Teknik direktör Vincenzo Montella, Arda Güler’i hemen ısınmaya gönderdi. Arda Güler’in ikinci yarının başında oyuna girmesi bekleniyordu ki Montella, ikinci 45 dakikaya Orkun Kökçü-Yusuf Yazıcı değişikliğiyle başladı. İkinci yarıda farkı azaltmasını beklediğimiz Türk Milli Takımı, 55. dakikada hatalarına birini daha ekledi. Bir anda kaleci Altay Bayındır ile karşı karşıya kalan Cristiano Ronaldo-Bruno Fernandes ikilisi paslaşarak topu boş kaleye göndermekte zorlanmadı: 0-3. Montella, Arda’yı 70. dakikada oyuna aldığında genç yıldızın yapabileceği pek bir şey kalmamıştı.

ÇEKYA İLE KRİTİK MAÇ; BERABERLİK YETİYOR

Türkiye, Montella’nın “Dersimize çok iyi çalıştık” demesine rağmen çok kötü bir oyunla sahadan farklı mağlup ayrıldı. Portekiz grup birinciliğini garantilerken; Türkiye, 26 Haziran’da Hamburg’da grup ikinciliği için Çekya ile karşı karşıya gelecek. Türkiye’ye beraberlik yetecek. Şu an Portekiz’in 6, Türkiye’nin 3, Çekya ve Gürcistan’ın birer puanı bulunuyor. Grubun diğer maçında Çekya ile Gürcistan 1-1 berabere kalmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com