Türkiye, Leipzig’den Berlin’e Merih ile ‘Demiral’dı

Türk Milli Takımı, Euro 2024 son 16 turu maçında Avusturya ile karşılaşırken; zorlu mücadele öncesinde Leipzig’de renkli görüntüler vardı. Türkiye, Merih Demiral’ın iki gol attığı mücadeleden 2-1 galip ayrılarak Berlin’deki çeyrek finale adını yazdırdı. Mert Günok, duraklama dakikalarında turnuvanın kurtarışına imza attı.

Merih Demiral gecenin yıldızıydı. (Fotoğraf: Angelos Tzortzinis / AFP)

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nın son 16 turunda son maç Türkiye ile Avusturya arasında oynandı. Kazanan, cumartesi akşamı Berlin’de Hollanda ile çeyrek final mücadelesine çıkacaktı.

LEIPZIG KIRMIZI-BEYAZ

Eski bir Doğu Almanya şehri olan Leipzig, normalde Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir yer değil. Bu yüzden şehirdeki hareketlilik öğle saatlerinde başladı. Çevre şehir ve ülkelerden trenlerle ya da özel araçlarıyla gelen gurbetçiler, saatler ilerledikçe Leipzig’i renklendirmeye başladı. Avusturyalı taraftarlar da kırmızı-beyaz formalarıyla taraftarlarımızın arasına karıştı. İki ülkenin de bayrağının aynı renk olması, şehri bir günlüğüne kırmızı-beyaza bürüdü.

FOTOĞRAF: KEMAL ASLAN / AFP

FOTOĞRAF: KEMAL ASLAN / AFP

DAVUL-ZURNA EŞLİĞİNDE HALAY

Türk taraftarlar her zamanki gibi şehir merkezinde toplandı önce. DJ performansı eşliğinde coşan taraftarlar, saat 5 gibi üstü açık otobüs eşliğinde stadyuma doğru yola çıktı. Yolda meşaleler yakıldı, marşlar söylendi, davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi.

TÜRKİYE’NİN İLK 11’İ

Avusturya ile Türkiye arasındaki karşılaşmayı Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetirken; Türk Milli Takımı sahaya Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Arda Güler, Orkun Kökçü, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz ilk 11’i ile çıktı.

FOTOĞRAF:JAVIER SORIANO / AFP

FOTOĞRAF: JAVIER SORIANO / AFP

MERİH DEMİRAL ÖNE GEÇİRDİ

Türkiye zorlu mücadeleye adeta 1-0 galip başladı. Maçın ilk pozisyonunu Avusturya yakalarken; milliler ikinci dakikada öne geçti. Kale önündeki karambolde ağları havalandıran Merih Demiral, Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi. Avusturya, beraberliğe birkaç kez çok yaklaşsa da ilk yarı Türkiye’nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Avusturya hızlı başlasa da Milli Takım kısa süre sonra oyunda denge kurmayı başardı. Taraftarlar sürekli olarak oyunculara destek verdi. Maçın 58. dakikasında sarı kartı olan İsmail Yüksek, yerini Salih Özcan’a bıraktı.

MERİH DEMİRAL, KAFAYLA FARKI İKİYE ÇIKARDI

Değişiklikten sonra kullanılan kornerde milliler ikinci golü buldu. Arda Güler’in kale önüne kestiği topa çok iyi yükselen Merih Demiral, 59. dakikada kendisinin ve Türkiye’nin ikinci golünü Avusturya ağlarına gönderdi: 2-0.

FOTOĞRAFX JOHN MACDOUGALL / AFP

AVUSTURYA FARKI BİRE İNDİRDİ

Golden sonra ataklarını sıklaştıran Avusturya, 66. dakikada farkı bire indirdi. Kale önüne aşırtılan topu iyi takip eden Gregoritsch, kafayla filelerimizi havalandırdı: 2-1.

Fotoğraf: Angelos Tzortzinis / AFP

Fotoğraf: Ronny HARTMANN / AFP

MERT GÜNOK’TAN TURNUVANIN KURTARIŞI

Milli Takım’da 78. dakikada Arda Güler-Okay Yokuşlu, Kenan Yıldız-Kerem Aktürkoğlu değişikliği yapıldı. 83. dakikada da Orkun Kökçü’nün yerine İrfan Can Kahveci dahil oldu. Avusturya son bölümde çok teklikeli olurken; uzatma dakikalarında Mert Günok’un müthiş kurtarışı galibiyeti getirdi: 2-1. Konuştuğumuz Hollandalı bir gazeteci, Mert Günok’un kornere çeldiği topu turnuvanın kurtarışı olarak niteledi. Artık çeyrek finaldeki rakibimiz Hollanda idi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com