Türkiye eMilli Futbol Takımı Almanya biletini kaptı

Türkiye eMilli Futbol Takımı, eEURO 2024 eleme aşamasında, grubundaki tüm maçları alarak Almanya’da düzenlenecek olan finallere katılmaya hak kazandı.

  • ü
  • 18 Mart 2024
  • ü
  • Spor

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanırken, Türkiye eMilli Futbol Takımı da Almanya biletini kaptı. 16 Mart Cumartesi günü başlayan eEURO 2024 eleme maçları, 17 Mart Pazar günü tamamlandı. Türkiye eMilli Futbol Takımı, grup aşamasını lider tamamlayarak finallere katılma hakkı kazandı.

Ekip, Kuzey Makedonya, İsviçre, Lihtenştayn, Kazakistan, Macaristan ve Hollanda’nın yer aldığı grupta mücadele etti ve 6 maçını da kazanarak 18 puan elde etti.

GRUP LİDERİ TÜRKİYE

Kuzey Makedonya, İsviçre, Lihtenştayn, Kazakistan, Macaristan ve Hollanda ile aynı grupta yer alan eMilli Takım, ilk günü Kuzey Makedonya, İsviçre, Lihtenştayn ve Kazakistan milli takımları ile karşılaştı. Günün tüm maçlarını kazanan eMilli Takım grubunu lider olarak tamamladı. Sadece grup birincilerinin eEURO 2024 finallerine katılacağı elemelerin sonucu ise 17 Mart’ta yapılan Hollanda ve Macaristan maçlarından sonra belli oldu.

Elemelerin son günü yapılan ilk maçta Macaristan’ı toplamda 5-3’lük skorla geçmeyi başaran eMilli Takım, gruptaki son maçında Hollanda ile karşılaştı. Hollanda ile yapılan ilk maçını 7-2 üstünlükle tamamlayan eMilli Takım, rövanş maçında 4-1 mağlup olsa da toplamda 8-6’lık skorla güçlü rakibine karşı üstünlük sağladı. Grupta 6’da 6 yapıp 18 puan toplayan Türkiye eMilli Futbol Takımı eEURO 2024 finallerine katılmaya hak kazandı.

MAÇLAR TWİTCH’TE CANLI OLARAK YAYIMLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun EA Sports FC 24 yayını yaptığı kanalı TFF1923’te canlı yayınlanan maçlar heyecanla takip edilirken eMilli Takım oyuncularının da heyecanları kameraya yansıdı.

eMİLLİ TAKIM TEKNİK EKİBİ

Tolga Atalay – eMilli Takımlar Teknik Direktörü
Erol Ertunç Tuna – eMilli Takımlar Yöneticisi

eMİLLİ TAKIM KADROSU

Kaan Tüzün
Emirhan Erdem
İsmail Can Yerinde
Mert Altıntop
Selim Mert Güler
Serhan Yeniaras

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com