Türkiye, Dortmund’da Arda Güler ile güldü

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu maçında Türkiye ile Gürcistan, Dortmund’da karşılaştı. Mert Müldür’ün harika golüyle öne geçen Milli Takım, durum 1-1’ken Arda Güler’in ve Kerem Aktürkoğlu'nun muhteşem golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

FOTOĞRAFLAR: AFP

Dortmund’da maç heyecanı sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Türk ve Gürcü taraftarlar, bayraklarla, formalarla şehrin meydanlarını, sokaklarını doldurdu. Gürcistan’ın bayrağı da Türkiye ile aynı renklere sahip olduğu için sarı-siyah renklerle bilinen Dortmund adeta kırmızı-beyaza büründü. 4 milyona yakın gurbetçimizin olduğu Almanya’da elbette Türklerin sayısı daha fazlaydı.

TÜRK TARAFTARLAR STADA TOPLU GİTTİ

Taraftarlar şarkılar söyleyerek, tezahüratlar yaparak maçı saatler evvel yaşıyordu. Davul ve zurnalarıyla gelen amatör müzisyenler de ortama renk kattı. Şehir merkezinde toplanan Türk taraftarlar maç saati yaklaşırken stada doğru toplu şekilde hareket etti. Tezahüratlara kırmızı-beyaz meşalelerin dumanları eşlik ediyordu. Bu arada Alman polisinin Türkçe olarak “Meşale yakmak yasaktır!” anonsu hiçbir işe yaramıyordu.

SAĞANAK YAĞIŞ ÇATIDA ŞELALE OLUŞTURDU

Maça iki saat kala sağanak yağmur başladı. Giriş için turnikelerde bekleyen taraftarlar sırılsıklam olurken, Signal Iduna Park’ın çatılarından adeta şelale gibi sular akıyordu. Yağmurun maç saatinde de devam etmesi bekleniyordu. Ancak mücadele başlamadan önce yağış kesildi. Ara ara çiseleyen bir yağmur vardı.

SARI DUVAR, KIRMIZI DUVARA DÖNÜŞTÜ

Maçta Türkiye adeta kendi evinde gibiydi. Gürcü taraftarlarsa deplasman tribününden halliceydi. Borussia Dortmund’un meşhur “Sarı Duvar” olarak bilinen güney kale arkasını Türk taraftarlar kırmızı duvara dönüştürmüştü.

FOTO: AFP

MERT MÜLDÜR’DEN HARİKA GOL

Milli marşlar coşkuyla söylendikten sonra mücadele başladı. Kalede Mert Günok, defansta Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakçı, Mert Müldür, orta sahada Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler, ileri de Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz 11’iyle maça başlayan Türkiye, ilk dakikalarda taraftarın da desteğiyle oyunu tamamen rakip alana yıktı. Kaan Ayhan’ın uzaktan şutu direğe takılırken; beklenen gol 25. dakikada Mert Müldür’den geldi. Defansın kafayla uzaklaştırmak istediği topa gelişine vuran Müldür, harika bir gole imza attı.

KENAN’IN GOLÜ GEÇERSİZ SAYILDI

Bu golle hem tribünler hem de milliler coşarken; birkaç dakika sonra Arda Güler’in pasıyla Kenan Yıldız topu ağlara yolladı. VAR kontrolünün ardından gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

GÜRCİSTAN BERABERLİĞİ YAKALADI

Gürcistan seyrek gerçekleştirdiği ataklardan birinde beraberlik golünü buldu. Mikautadze, yerden kale önüne gelen ortaya gelişine vurdu. Tam direk dibine giden şutu kaleci Mert ayağıyla rahat çıkarabilecekken, eliyle önlemeye çalışınca meşin yuvarlağı ağlarında gördü: 1-1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

ARDA’DAN MUHTEŞEM GOL

Türkiye ikinci yarıya da baskılı başlarken; Arda Güler, muhteşem bir golle Milli Takım’ı öne geçirdi. 65. dakika yapılan ön alan baskısı sonuç verirken; topla buluşan Arda Güler cezaalanı dışından sol ayağıyla harika bir gole imza attı. Bu gol, Samsun’da Galler’e attığı gole çok benziyordu. Arda Güler, yoğun alkışlar eşliğinde yerini 80. dakikada Yusuf Yazıcı’ya bıraktı.

GALİBİYET DİREKTEN DÖNDÜ

Arda’nın golünden sonra Gürcistan beraberlik golü için ataklarını sıklaştırırken; 68. dakikada bir şutları üst direkten döndü. Daha sonra Kerem Aktürkoğlu’nun golü geldi. Kalan dakikalarda skoru koruyan Türkiye, Euro 2024’e 3 puanla başlamış oldu. Bu galibiyet, ikinci tura çıkmak için çok önemliydi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com